Hirdetés

Megszólalnak a debreceni villamosbaleset szemtanúi

Cívishír

2018.06.07. 13:48

Megszólalnak a debreceni villamosbaleset szemtanúi
A balesetben összesen 12 ember sérült meg. (Fotó: Cívishír, Ratalics László)

A busz sebesen haladt, a villamos pedig nem lassított – emlékeznek vissza.

Hirdetés

– Azt láttam, hogy a busz a sárga-piros jelzésen haladt át, viszont addigra már a villamos is közeledett – mondta el a Cívishírnek június 7-én Sz. Petra, aki a 25-ös buszon ült az előző napi tömegszerencsétlenség idején. Felidézte, hogyan emlékszik vissza a becsapódásra és az azt követő eseményekre. – Én a buszon ott ültem, ahol a becsapódás történt, a folyosótól jobbra eső részen. 
A sofőr gyorsított a Széchenyi utcán, akkor még szabad jelzése volt. Mire átértünk, a lámpa már sárgáról váltott pirosra.

A villamos véleményem szerint hamarabb indulhatott el, mert amikor a busz a lámpán áthaladt, már mozgásban volt.

A busz gyorsan ment, a villamos pedig csak közeledett. Már ekkor tudtam, hogy az ütközés elkerülhetetlen, mert a villamos sem akart lassítani. Aztán belénk jött. Nekem szerencsére nagyobb bajom nem történt. A fejem kicsit fájt, miután leszálltam a buszról. Majd 15-20 perc elteltével a térdem kezdett el sajogni, azóta is be van dagadva. Ráestem az ütközéskor, nagyon bevertem. Elestem és láttam, hogy minden csupa vér. Először azt hittem, hogy én vérzek, de nem, a mellettem ülő férfi beverte az orrát. Egy néni és egy bácsi elájult. A sofőr lehúzódott, leállította a motort, bejelentkezett a központba és azonnal hátrajött hozzánk. Megkérdezte, kinek esett baja és hogy mennyire súlyos az állapotunk. Aki megsérült, annak mondta, maradjon fent a buszon, a mentők már úton vannak. Én leszálltam, mert a fejfájáson kívül akkor még nem éreztem semmit. A térdem viszont továbbra is fáj, megnézetem a kórházban – közölte a lány, aki a rendőrséget is felkeresi, hogy minél pontosabb képet alkothassanak a balesetről.

Nyakmerevítővel a kórházba

Másokkal az eset után közvetlenül, a Kenézy Gyula kórházban sikerült váltanunk pár szót. Többen is úgy látták, hogy a busz sárga jelzésen haladt át. Egy nőt sokkos állapotban szállítottak be a mentők, kezdetben zavartan beszélt, a vizsgálóba is csak segítséggel tudott bejutni. Egy férfi nyakmerevítőben, hordágyon érkezett. Többségében kisebb sérüléseket, horzsolásokat szereztek a balesetben, soron kívül mindenkit azonnal elláttak. Mások nem voltak ilyen szerencsések. Egy fiatal férfi (előzetes információk alapján) a karján súlyosabb sérülést szenvedett. A többiek állapotáról folyamatosan tájékozódunk.

A rendőrök nagy létszámban érkeztek a helyszínre, ahol a sérültek adatait rögzítették. A villamos vezetője is a kórházban tartózkodott. Úgy tudjuk, a helyszínen szondáztatták.

A rendőrség továbbra is kéri a baleset szemtanúit, illetve azokat, akik az eset körülményeiről információval rendelkeznek, jelentkezzenek a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán: személyesen a Sámsoni út 149. szám alatt, telefonon a 06-52-457-040-es telefonszámon!

Fogarasi Renáta

DKVDebrecentömegszerencsétlenség

Szóljon hozzá!

Hirdetés