Hirdetés

Debrecenben nem marad fogas kérdés

civishir.hu

2018.04.11. 15:00

Debrecenben nem marad fogas kérdés
Fotók: Cívishír

Tizenöt éve képeznek kiváló szakembereket.

Hirdetés

Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Debreceni Fogászati Napokat április 11-13. között, melynek a Kölcsey Központ ad helyet.

Az esemény nyitónapján Hegedűs Csaba, a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának dékánja számolt be a három napról. Az ország egyik színvonalasabb szakmai találkozóján minden szakterületet igyekeznek lefedni, így bárki megtalálhatja a számára érdekes programot, hangzott el.

Rengeteg újdonság lesz az idei Debreceni Fogászati Napokon: többek között nemzetközi résztvevők mutatják be a legmodernebb digitális rendszereket, eljárásokat a fogpótlás és a gyökérkezelés terén. Szeretnék bevezetni hazánkban is ezeket az új protokollokat, hangsúlyozta a dékán, valamint a nemzetközi előadások elősegíthetik Debrecenben a fogorvostudomány további fejlődését.

Bágyi Kinga egyetemi docens elmondta: a most tizenötödik születésnapját ünneplő Fogorvostudományi Kar robbanásszerű változást hozott, és azóta óriási változásokon ment keresztül. Egykor még az orvostanhallgatókból váltak fogorvosok, ám ma már speciális tantárgyakat tanulhatnak a hallgatók. Összesen 690-en vesznek részt jelenleg a 10 féléves képzésben, melynek végén önálló munkavégzésre jogosító mesterdiplomát kapnak, épp ezért nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésre. Az egyetemek rangsorolásban a Fogorvostudományi Kar az élen jár, megelőzve a szegedi kart. 

A sajtótájékoztatón elárulták: új digitális fogtechnikusi alapképzést terveznek indítani a Semmelweis Egyetemmel együttműködve.

A Debreceni Egyetemen rendelkeznek minden szükséges eszközzel, amivek a betegellátás magas színvonalát fenn tudják tartani, közölte Varga István dékánhelyettes. A hallgatók oktatásának része a teljeskörű szakellátásba való becsatlakozás, melyet magasan képzett orvosokkal együtt végeznek. Évente 15 ezer helyi veszi igénybe a szolgáltatásaikat. Az egyetem innovációja, hogy a régióban egyedülálló módon a speciális igényű betegeket is el tudják látni, akit ambulenciákon valamilyen oknál fogva nem lehet. 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

.