Hirdetés

Debreceni szálai is lehetnek a Kósa-ügynek

civishir.hu

2018.03.13. 22:20

Debreceni szálai is lehetnek a Kósa-ügynek
Bathó Ferenc, a a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, Kósa Lajos és Orendi Mihály a rövidpályás gyorskorcsolyaversenyen a phjongcshangi téli olimpián (Fotó: MTI, Archív, Czeglédi Zsolt)

Egyre kacifántosabb a történet.

Hirdetés

Hirdetés

Mint ismert, a Magyar Nemzet kedden robbantotta a hírt, miszerint Kósa Lajos homályos körülmények között felhatalmazást kapott egy mesés, több mint 4,3 milliárd eurós számla kezelésére. 

A debreceni politikus szélhámoskodásnak, lejáratási kísérletnek állította be a sajtóinformációt, noha később a Magyar Nemzet bemutatta a közjegyzői okiratot.

Testvérportálunk, a szabolcsihir.hu megtalálta azt a csengeri asszonyt, aki kapcsolatba hozható a hírrel, sőt kedd estére az Origó alapján a Magyar Távirati Iroda is néven nevezi Szabó Gábornét.

A nőt korábban csalás miatt már megbüntették, és most is csalás gyanúja miatt nyomoz az ügyben a rendőrség, de ennek kapcsán egyelőre nem szolgál részletekkel a hatóság.

Debreceni szál

Nem kellett sokáig kutakodni a cégnyilvántartásokban, hogy kiderüljön, Szabó Gábornét több minden köti Kósa Lajos köréhez: 

a 2012 őszén alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft-ben összeérnek a szálak.

A kft-nek, amiben Szabó Gábornénak többségi tulajdona van, 2014 márciusa óta ügyvezetője Orendi Mihály – sőt, ő 2014 szeptemberétől kisebbségi tulajdonos is. Ugyancsak tulajdonjoggal bír a cégben egy másik társaság, a Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft., aminek egyszemélyi tulajdonosa Fiák István. A cég székhelye ráadásul a Debreceni Sportuszoda címére, a Zákány utca 4. szám alá van bejegyezve. Az Opten adatai szerint árbevétellel nem rendelkezett az elmúlt években ugyan a kft., de Fiákék 2015-ös feltünése után a társaság anyagi helyzete stabilizálódott.

Orendi Mihály 2000-es megalapítása óta a Debreceni Sportcentrum Kht. (ma már kft.) első embere volt egészen 2014-ig; ma a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és annak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az ügyvezetője, amelyiknek az elnöke Kósa Lajos.
Fiák István szintén a korcsolyaszövetség elnökségi tagja. Kósa ügyvédbarátja legutóbb azzal került a hírekbe, hogy jutányos áron adott el egy komoylabb cégvagyonnal rendelkező kft-t Kósáéknak.

A trió legutóbb együtt tett látogatást a phjongcshangi téli olimpián, ahogy arról a fenti kép is tanúskodik.

Az ügy újabb kérdéseket vet fel. Például: Kósa bizalmi emberei mit keresnek egy általa csalónak nevezett asszony cégében? Az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft. székhelye miért a Debreceni Sportuszoda?

Szerkesztőségünk keresi a választ az érintetteknél.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.