Hirdetés

Rendhagyó társasjátékkal rukkoltak elő Hajdúböszörményben

Cívishír

2018.01.22. 20:37

Rendhagyó társasjátékkal rukkoltak elő Hajdúböszörményben
Mintegy hetven pedagógus és környezetvédelmi szakember találkozott (Fotó: Debreceni Egyetem)

A Kukatündér és Szelektivity a zöld értékekre nevel.

Hirdetés

Újhullámos társasjátékba vonják be foglalkozásaikon az érdeklődőket a Hajdúböszörményi Zöld Kör tagjai: a Kukatündér és Szelektivity elnevezésű játékot Bartha Viktória mutatta be egy pénteki workshopon, ahol mintegy 70 pedagógus cserélt tapasztalatot az egyre aktuálisabb hulladékgazdálkodás fontosságáról, lehetőségeiről a családokban és az óvodákban. Maga a játék érdekes formában nyújt ismereteket gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Kiállítást rendeztek

A Debreceni Egyetem sajtóirodája az intézmény gyakorló óvodája által szervezett találkozóról közölte, 12 település 24 intézményéből érkeztek óvodapedagógusok, környezetvédelmi szakemberek. A szakmai programot a Földművelődésügyi Minisztérium által Herman Ottó Innovátor-Díjjal kitüntetett Hankó Gergely természetvédelmi mérnök, Greenius hulladékgazdálkodási szakértő előadása nyitotta meg, kiemelte, mennyire fontos a civil szervezetek, pedagógusok szemléletformálása.

Bartha Viktória kezében a kockák   (Fotó: Debreceni Egyetem)

A Hajdúböszörményi Zöld Kör munkatársai is bemutatkoztak, Guba Attila környezeti nevelő arról számolt be, milyen módon irányítják a megye óvodáiban a gyermekek, az óvodapedagógusok, a szülők figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Az eseményre az egyetemi gyakorlóóvodába járó gyerek és családjaik különleges, saját készítésű újrahasznosított tárgyakat felvonultató kiállítással készültek, az alkotásokat Dúzs László kommentálta.

Debreceni Egyetemszelektív hulladékgyűjtésZöld KörHulladékgazdálkodás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.