Hirdetés

2018 a családok éve - Debrecenben is

civishir.hu

2018.01.09. 13:20

2018 a családok éve - Debrecenben is
Fotók: Cívishír

A város nagyban kiveszi a részét az országos programsorozatból.

Hirdetés

A 2018-as évet a családok évének nyilvánította, amelynek keretében számos rendezvényt szerveznek lokálisan és országosan is. Erről tartottak sajtótájékoztatót január 9-én, Debrecenben.

Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, hogy a város szeretné elérni a népességfogyás csökkenését. A családok életének két bölcsőde, egy óvoda és egy család- és gyermekjóléti központ kialakításával könnyítik majd meg, valamint több intézmény felújításra kerül.

- A család az egyéneknek nem pusztán képlékeny döntés, hanem bázisul szolgál a hétköznapokban - az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára. Illés Boglárka beszámolt arról, hogy milyen módon segítik a gyermekvállalást, hiszen "a család mindenhol érték, mindenhol fontos".

Az adókedvezmény, a Kárpát-medencében élő magyarok támogatása, a tartozások elengedése mellett különféle programokkal támogatják. Az eseménysorozathoz csatlakozik a Debreceni Kőr Dáma Egyesület, egy minden vallási felekezetet megszólító templomi hangversennyel, január 14-én, ami a családok évének vidéki nyitóeseménye lesz. Ezen a napon Debrecenben városi kórusok családjait rögtönzött koncertekre invitálják az éttermekbe és a bevásárló központokba, beharangozva a délutáni hangversenyeket. A Család-OK eseménysorozatot január 15-én általános és középiskolák diákjainak családi koncertjei zárják.

A rendezvénysorozathoz eddig a következő Hajdú-Bihar megyei városok csatlakoztak (a helyszínek folyamatosan bővülnek, ami ITT követhető nyomon):

  • Debrecen
  • Hajdúböszörmény
  • Hajdúszoboszló
  • Sáránd
  • Berettyóújfalu
  • Nyíradony

Porkoláb Gyöngyi, az egyesület elnöke elmondta: a családok évében számos olyan programot is terveznek, amik a családalapítás előtt állók támogatására szolgálnak. Ilyen a középiskolásokat célba vevő előadássorozat is, amelyben a pályaorientációhoz kapcsolódóan tájékoztatnák a fiatalokat, miként is lehet összeegyeztetni a gyermekvállalást a tanulással.

Galéria

koncertDebrecencsalád-ok

Szóljon hozzá!

Hirdetés