Hirdetés

Hirdetés

Debrecen történelmet írt: kényelmet kínálnak a cíviseknek

Cívishír

2017.11.29. 12:37

Debrecen történelmet írt: kényelmet kínálnak a cíviseknek
Nagy Attila, a DKV első embere áttörést vár (Fotók: Cívishír)

Immár élesben is üzemel a DKV online jegy- és bérletvásárlása.

Hirdetés

Hirdetés

E-személyivel vagy új típusú diákigazolvánnyal szerdától online is lehet jegyet és bérletet vásárolni a DKV-nál, és e jeles nap alkalmából a cívisvárosba látogatott Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára, hogy kifejezze nagyrabecsülését a debreceniek iránt, amiért az országban elsőként vezették be ezt a szolgáltatás a közösségi közlekedésben.

Innovatív megoldásokról sokan beszélnek az országban, a debreceniek azonban meg is valósítják ezeket

- fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón a helyettes államtikár, aki reményét fejezte ki, hogy a debreceniek szemléletmódjából mások is erőt és bátorságot merítenek. Elmondása szerint az országban sajnos még nem igazán elterjedt ez a mentalitás. Hozzátette: amit a debreceniek a Belügyminisztérium támogatásával véghez vittek, az korszakalkotó a magyar közösségi közlekedésben.

Barcsa Lajos hatalmas lépésnek nevezte Debrecen életében az online jegy- és bérletvásárlás bevezetését, kényelmi megoldásnak nevezve az új szolgáltatást. Az alpolgármester abban bízik, hogy az innováció nyújtotta lehetőségeket maximálisan kihasználják a debreceniek.

Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója kiemelte: komoly munka és felkészülés előzte meg az új szolgáltatás bevezetését, és a vállalat továbbra is keresi az új, 21. századi lehetőségeket, fejlesztéseket. A DKV első embere elmondta, hogy eddig mintegy háromszázan váltottak elektronikus jegyet vagy bérletet, de ezután új időszak következik.

Az internetes vásárlás bevezetésével áttörés várható

- fogalmazott Nagy Attila, aki ezután komoly érdeklődéssel figyelte, ahogyan Hernádi Zoltán, a DKV értékesítési igazgatója élesíti a rendszert, azaz megváltja online az első jegyet a dkv.hu-n.

Így vehetsz DKV-bérletet online!

A dkv.hu-n az új típusú e-személyi vagy diákigazolvány számának a megadását követően lehet kiválasztani és kosárba tenni a megvásárolni kívánt értékszelvényeket. A rendszer, hasonlóan a bérletpénztárban történő vásárláshoz a Belügyminisztérium, illetve az Oktatási Hivatal adatbázisán keresztül ellenőrzi és igazolja a jogosultság meglétét. Egy vásárlás során, akár több személyi igazolványra és diákigazolványra is megvásárolhatjuk a bérleteinket, oly módon, hogy minden egyes tétel kiválasztásakor meg kell adni annak az okmánynak a számát, melyre a jegyet, illetve bérletet szeretnénk feltölteni.

A régebbi típusú e-személyi igazolványokra is van megoldás!

Azoknak az utasoknak is van lehetőségük online bérletet vásárolni, akiknek 2016. január 1. és 2016. november 14. közötti kiadású a személyi igazolványuk. Az ügyfélszolgálaton és az állandó bérletpénztárakban december 10. után, a december havi bérletárusítási időszakot követően néhány lépésben elkészítik az igazolvány „utazási zsebét”. Ehhez nem kell más, mint az elektronikus személyi igazolvány, valamint az átvételkor kapott kártya, vagy az aktiváláskor megadott 6 számjegyű PIN-kód.

DKVDebrecentömegközlekedés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.