Hirdetés

Még jobban feltúrják a debreceni belvárost

civishir.hu

2017.10.24. 15:07

Még jobban feltúrják a debreceni belvárost

Kitartó türelemre lesz szükség.

Hirdetés

Hirdetés

Újabb csomópontban, a Miklós utca – Erzsébet utca – Külsővásártér kereszteződésében kezdte meg a munkát a kivitelező szerdán. 

A forgalmi rend változása miatt a Külsővásártérről balra, a Miklós utcára kanyarodó sávot lezárták – tájékoztatott a debreceni ünkormányzat.

Már dolgoznak egy ideje

Jól halad a belvárosi egyirányúsítást előkészítő útépítés, legalábbis a városháza szerint. Három helyszínen már hetek óta dolgoznak: a Szent Anna utcán, a Varga utcai kereszteződésben új gyalogátkelőt építenek és felújítják a burkolatot az útszakaszon; átépítik a Szent Anna utca – Baross Gábor utca kereszteződését; valamint kiszélesítik a Kossuth utcát és a Faraktár utcát a Verestemplom környékén.

Szerdán újabb csomópont, a Miklós utca – Külsővásártér kereszteződés átépítése kezdődött meg. 

A Miklós utca a változtatás után a csomópont irányába lesz egyirányú. Két sávon lehet majd tovább közlekedni a Szoboszlói út felé, valamint egy jobbra kanyarodó sávon a Külsővásártér felé. A Külsővásártér felől – mivel egyirányú lesz a Miklós utca – megszűnik a balra kanyarodó sáv. Ezt a megszűnő sávot lezárta a kivitelező. Azok, akik a Külsővásártér felől a belváros irányába szándékoznak közlekedni, tovább haladva, a nyugati kiskörúton tudnak balra fordulni.

Az építési munkákkal párhuzamosan november végén az egyirányú forgalomnak megfelelően szakaszosan újrafestik a burkolati jeleket, valamint telepítik és programozzák a jelzőlámpákat a belváros érintett utcáiban. 

Az átalakítás után egyirányú lesz a Széchenyi – Kossuth – Faraktár utca a Nyugati utca és a Hajnal utca között, míg visszafelé a Szent Anna – Miklós utca az Attila tér irányából az Erzsébet utca felé.

Azt ígérik, gyorsabb lesz a forgalom

A forgalmi rend megváltozása után átlagosan 20-30 százalékkal nő az egyes csomópontok áteresztő képessége, így gyorsul a forgalom és csökken a környezetterhelés Debrecen belvárosában - ígéri a városháza.  Az átalakítás szerintük megoldást jelent arra az időszakra is, amíg a Debreceni Főpályaudvar építése miatt lezárják az Erzsébet utcát a Petőfi tér környékén. 

közlekedésútfelújítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.