Hirdetés

Debreceni szakképzések: magas ösztöndíjak, stabil munkalehetőségek

civishir.hu

2017.10.12. 16:07

Debreceni szakképzések: magas ösztöndíjak, stabil munkalehetőségek
Fotók: civishir.hu

Fejlesztésekkel Debrecen oktatási, kulturális, gazdasági központtá válhat.

Hirdetés

Október 12-én a Debreceni Szakképzési Centrum a szakképzési rendszer 2018/2019-es tanévére vonatkozó beiskolázási és pályaválasztási tájékoztatót tartott. Az eseményen jelen voltak a DSZC tagiskoláinak vezetői és tanárai, valamint azoknak a cégeknek a képviselői is, akik alkalmaznák a fiatalokat a következő években-évtizedekben.

Komolay Szabolcs alpolgármester nyitotta meg az eseményt köszöntő beszédével. – Egy olyan célt tűzött ki maga elé Debrecen vezetése, amely egy léptékváltást céloz meg a város életében. Ez a lépték pedig az, hogy Debrecen legyen egy közel három millió embert magába foglaló régiónak az oktatási, kulturális és gazdasági központja – hangzott el. A régió túlmutat Észak-Alföldön: beletartozik a Párcium, Kárpátalja és a Felvidék is, sorolta. Ennek megvalósítására 2021-ig 200 milliárd forintos összeg áll rendelkezésre. Az Új Főnix Terv Modern Városok Programjának részeként gazdasági, oktatás- és várospolitikai fejlesztések történnek meg.

Komolay Szabolcs elmondta: amennyiben semmi nem áll útjába, májusban elkezdik építeni a Magyarországon egyedülálló Debreceni Nemzetközi Iskolát. Az ötszáz diák befogadására képes intézményben az érettségi megszerzése automatikus felvételt jelent majd több mint 3000 rangos egyetemre Európa-szerte.

A tájékoztatón Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató arról a komplex pályaválasztási programról, amelynek segítségével a gyerekek, a szüleik, a tagintézmények vezetői és tanárai megismerhetik Debrecen középiskolai képzési kínálatát és a diákokban reális kép alakulhat ki a munka világáról.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója kitért azokra a fontos szempontokra, amikről szó esett a későbbiekben a beiskolázási tájékoztatón. Debrecenben jelenleg húsz hiányszakmát lehet tanulni a tagintézményekben ösztöndíjjal. A diákok biztos tudást szereznek, és stabilan el tudnak helyezkedni a helyi cégeknél, hangzott el. Kiemelkedő színvonalú a nyelvoktatás a tagintézményekben, szakirányú duális képzések indulnak. Az iskola végzése közben így már megalapozzák a jövőjüket a vállalatoknál.

A pályaválasztást segítő programok tömegével készül a Debreceni Szakképzési Centrum, így a diákok és szüleik is tudatosan tudják kiválasztani a legmegfelelőbb intézményt.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.