Hirdetés

Helyszínelés, vers workshop és miegymás a debreceni Kutatók Éjszakáján

kutatokejszakaja.hu

2017.09.27. 13:49

Helyszínelés, vers workshop és miegymás a debreceni Kutatók Éjszakáján
A tavalyi Kutatók Éjszakája is teltházas volt (agoradebrecen.hu)

Mutatjuk a legjobbakat.

Hirdetés

Szeptember 29-én délután és este megismerkedhetnek az érdeklődők a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatják, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várnak. Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

Az eseménynek a Debreceni Egyetem épületei és campusai adnak otthont. Az Agóra Tudományos Élményközpontban fiatal kutatók mutatják be eredményeiket, de a fekete lyukról is érdekes előadást lehet meghallgatni. Még vannak szabad helyek a Nők a kémiában programra is. Az ATOMKI-ban régészeti leleteket vizsgálnak majd fizikus szemmel. A Böszörményi úti Campusnál a helyből adódóan sütés-főzés, valamint mikroszkópos vizsgálat lesz, emellett szó lesz a halnevelésről és a vadontermő gombákról is.

A Debreceni Egyetem Főépületében lesz várhatóan a legtöbb érdeklődő, rengeteg programmal várják az oda látogatókat a legkülönbözőbb tudományok szakemberei. Az interkultuális nyelvi és a tudományos történelmi órán, a játékos természettudományi kísérleteken át a hipnózis műhelyig és a kortárs vers workshopig sok izgalmas látni- és hallgatnivaló lesz. Aki lelke mélyén igazi helyszínelőnek érzi magát, annak irány az egyetem Kémia Épülete. A Matematikai és Földtudományi Épületben, a DEMEK-ben és az ÉTK-ban, a Kassai úti Campusnál, a TEOKJ-ban, a Pszichológia Intézetben, a Műszaki Karnál és a Kísérleti Fizika Tanszéken is egész nap előadásokat tartanak, kísérleteket végeznek. Az orvostudomány iránt érdeklődőknek a Kenézy Kórház és a Klinika kínál programokat.

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnéenk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

A teljes programlistáért KATT IDE!

Debreceni EgyetemDebrecenkutatók éjszakája

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.