Hirdetés

Óriási változások előtt Hajdúszoboszló

2017.08.24. 16:07

Óriási változások előtt Hajdúszoboszló
Szoboszlóra költözik a Tahiti Beach

Ötmilliárd jut fejlesztésekre.

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány döntése értelmében kiemelt turisztikai régió része lett Hajdúszoboszló. Ez a következő időszakban a fürdővárosnak mintegy 5 milliárd forint fejlesztési forrást jelent.

A pénzből a hajduszoboszlo.hu szerint az alábbi beruházások, turisztikai vonzerőt növelő projektek valósulnak majd meg: 

Hajdúszoboszló egészségturisztikai fejlesztéseként támogatást kapott a “Strandfürdő minőségi kínálatbővítése új, egyedi élményövezet kialakításával”, valamint a “Négy évszakos aktív élményközpontú attrakció fejlesztése” projektek megvalósítására, amelyekre a Hungarospa Zrt-nek összesen 2,5 milliárd forintot biztosít a kormány. 

Gyógypark és szórakoztató övezet

A város turisztikai attraktivitásának fejlesztéseként támogatást kapott a „Vonzó városkép, promenád kialakítása” és „Hajdúszoboszló gyógyparkjának megújítása”. A városkép megújulására és a turisztikai központ fejlesztésére ugyancsak 2,5 milliárd forintot fordíthat Hajdúszoboszló. 

A gyógypark megújítását tartalmazó projekt célja a gyógyhelyhez illő városkép kialakítása, egy igazi rekreációs park létrehozása a Szent István parkban, mely körül öleli az európai színvonalú fürdőkomplexumot. A tervezett gyógyparkban megújul a szökőkút, díszvilágítást kapnak a parkban található épületek, korszerű árusító pavilonokat helyeznek ki.

A másik projektelem a Gábor Áron utca és Szent Erzsébet utca kereszteződésében egy szórakoztató övezet és egy promenád kialakítását szolgálja. Ezáltal megvalósul a szállodasor összekötése az új szórakoztató övezettel, amely a gyógyfürdőtől indulva érinti az Aqua-Palace élményfürdőt, majd a Gábor Áron utcán haladva bekapcsolódik a Mátyás király sétányba.

A szállodasor szintén megújul majd a fejlesztés keretében.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.