Hirdetés

Hirdetés

Fontos mérföldkőhöz érkezett a debreceni gigaprojekt

2016.12.28. 15:21

Fontos mérföldkőhöz érkezett a debreceni gigaprojekt

2019 végére megépülhet a város 21. századi regionális közlekedési központja.

Hirdetés

Hirdetés

Több éves előkészítés és tervezés után megjelent a Debreceni Főpályaudvar mérnöki - műszaki ellenőri és kivitelezői közbeszerzési pályázata 2016. december 28-án az Európai Unió hivatalos értesítőjében. A mérnöki – műszaki ellenőri pályázatra 2017. február 3-ig, a kivitelezői pályázatra 2017. február 13-ig várják az ajánlatokat.

Nagyon fontos mérföldkő a pályázatok megjelenése a beruházás folyamatában

- olvasható a polgármesteri hivatal közleményében. Ebben kifejtik: a főpályaudvar megvalósítása az előzetes tervek szerint halad. A kiírás mai megjelenése után jövő év első felében a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt kihirdetheti a pályázatok eredményeit, így 2017-ben megkezdődhet az építkezés.

A főpályaudvar egyesíti a vasúti, helyi és helyközi busz-, valamint egyéb helyi közösségi közlekedési útvonalakat. A fejlesztés megkönnyíti és meggyorsítja a Debrecenbe érkező, vagy Debrecenből induló utasok közlekedését.

Korszerű utastájékoztatóval ellátott 12 ezer négyzetméteres felszín alatti buszpályaudvar, új villamos végállomás, parkolóház, taxiállomás, kerékpártárolók, park és többszintes irodaház épül a Petőfi téren. A 4-es főút forgalma 370 méteren a felszín alá kerül, ezzel gyakorlatilag megszűnik a felszínen zajló forgalom, mindannak ellenére, hogy a régió legnagyobb közlekedési központja jön létre. Ezzel sikerül urbanisztikai szempontból is újraértelmezni az érintett városrészt.

A nyertes pályázónak 30 hónapja lesz a főpályaudvar kivitelezésére, így 2019 végére megépülhet a város 21. századi regionális közlekedési központja, a Debreceni Főpályaudvar.

közlekedésfőpályaudvar

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.