Hirdetés

Megtelt a debreceni Nagyerdei Stadion!

civishir.hu

2016.09.28. 23:59

Megtelt a debreceni Nagyerdei Stadion!
civishir.hu - Miskolczi János, Sárvári Géza

A yoUDay-re hatalmas volt az érdeklődés.

Hirdetés

Első ízben rendezte meg a Debreceni Egyetem a hallgatók napját, a yoUDay-t, ami egyetemisták és érdeklődők ezreit vonzotta. A Nagyerdei Stadiont megtöltő eseményen való részvételt előzetes regisztrációhoz kötötték. A show 30 perc csúszással indult, ugyanis az érdeklődők számából kifolyólag a beléptetés, a szektorok megtalálása, valamint az ülőhelyek elfoglalása hosszabb időt vett igénybe a tervezettnél.

A fergeteges este egy – a Debreceni Egyetem életét, mindennapjait bemutató – zenés videóval indult, amit az intézményben tanuló különböző nemzetiségű diákok zászlóinak felvonultatása követett. Izgalmas volt szembesülni azzal, hogy a világ hány különböző pontjáról, országából érkező hallgatók alkotnak egyetemi közösséget a magyarokkal. Ezt követően a jelenlévők megtekinthettek egy kisfilmet, ami bemutatta a közel 100 éves DEAC – Debreceni Egyetem Atlétikai Club – életét, kihangsúlyozva a sport és a tanulás kapcsolatát, jelentőségét.

Papp László polgármester szerint:

„Legjobb döntés volt a Debreceni Egyetemet választani.”

Az esemény hivatalos megnyitóján Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora – a jubileumi gólyatáborhoz hasonlóan – itt is a dobfelszerelés mögé ült és szó szerint felrobbantotta azt a stadiont, ahol még Kósa Lajos is idegennek érezte magát.

„Szokatlan ez most nekem, mert a Nagyerdei Stadionban a Loki szokott játszani, de akkor sokkal kevesebben vannak… A Debreceni Egyetem hallgatói végre majdnem teljesen megtöltötték. Nagyszerűek vagytok!” – mondta Kósa.

A felvezető után csak tovább fokozódott a hangulat: Vastag Csaba, Charlie, Kowalsky meg a Vega, Tóth Vera, Rúzsa Magdi és az Abrakazabra tette koncertjével felejthetetlenné a szerda estét. A szervezők kitettek magukért. Nem volt üresjárat és egy pillanatra sem zuhant alább a hangulat. Flashmob-ot terveztek, hívtak motorosokat, repülőt reptettek, valamint tapsoltatták, hullámoztatták, énekeltették, táncoltatták a közönséget, akik a nagy durranásnak számító – és az estét lezáró – lézer-show végén ovációval köszönték meg az élményt. Az esemény üzenete mindenképp átjött: nem csak dolgozunk és tanulunk, de össze is tartozunk. Minden bizonnyal ez a közösség jövőre – ha 2017-ben is lesz yoUDay – még nagyobb lesz. Reméljük, mert egy élmény volt!

Galéria

Debreceni EgyetemNagyerdei Stadionkoncert

Szóljon hozzá!

Hirdetés