Hirdetés

A Campusra készülsz? A rendőrség hozzád szól!

Vigyázz a társadra, a vagyontárgyaidra, no meg az alkoholra és a drogokra.

police.hu

2016.07.19. 15:34

A Campusra készülsz? A rendőrség hozzád szól!
(Fotó: illusztráció, Cívishír)

Itt a debreceni rendőrség hétpontos tanácsadása!

Hirdetés

Idén is rendőrök is segítik a 2016. július 20-án kezdődő debreceni fesztivál biztonságának fenntartását - áll a rendőrség közleményében.

A rendezvény nagy népszerűségének köszönhetően és a magas látogatói létszámra való tekintettel a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására a program egész ideje alatt.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársainak legfőbb célja a bűncselekmények elkövetésének megelőzése, a jogsértő cselekmények kiszűrése, továbbá a közúti forgalom folyamatosságának biztosítása. Ehhez az is kell, hogy a fesztiválon résztvevők is figyeljenek magukra, egymásra és vagyontárgyaikra is.

Hét jó tanács a Campus Fesztiválon résztvevő fiataloknak:  

  • 1. Ha csak lehet, ne egyedül menj a fesztiválra! A csoportban pedig beszéljétek meg előre, hogy „ki kire fog vigyázni”, kire figyel oda.
  • 2. Ha mégis úgy alakul, hogy egyedül mész a fesztiválra, keresd azokat a helyeket, ahol olyan ember van, akitől segítséget kérhetsz, ha szükséges!
  • 3. Legyen terved arra az esetre, ha baj lenne: kit hívsz, hova mész, hogyan veszed fel a kapcsolatot másokkal. Hasznos lehet a telefonod gyorshívójába elmenteni azokat a számokat, amelyeket egyetlen mozdulattal felhívhatsz.
  • 4. Vagyontárgyaidra (mobiltelefon, fényképezőgép, stb.) fokozottan figyelj, soha ne hagyd őrizetlenül.
  • 5. Ha látsz valakit, aki bajban van vagy úgy érzed, hogy veszélybe sodorja magát, segíts neki. Sokszor már az is elég, ha segítséget hívsz hozzá.
  • 6. Soha ne fogadj el ismeretlenektől semmilyen italt, ételt, tablettát, gyógyszert, kábítószert! Olyan italt igyál, amit te vettél, amit előtted bontottak ki, amit előtted töltöttek a poharadba és láttad, hogyan készült!
  • 7. Baj esetén fordulj bizalommal a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyél bejelentést a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívószámain.

Szóljon hozzá!

Hirdetés