Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új sütőt vásárolna? Ezért válassza a gőzsütőt

| 2022. 03. 16. | 15:05:00
XXX
Új sütőt vásárolna? Ezért válassza a gőzsütőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A konyhánk felszereltsége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kiváló fogásokat tálaljunk szeretteinknek. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a konyhai eszközeink és gépeink kifogástalanok legyenek. Egy modern sütőben nem csupán az ételek minősége lesz kiváló, hanem az időnkkel is jobban gazdálkodhatunk.

A gőzsütő egy olyan újhullámos megoldás a konyhában, amellyel egészségesen és gyorsan elkészülhet a lakoma. Igaz ugyan, hogy némileg magasabb a gőzzel működő sütők véletára. Azonban ezt számos előnyük ellensúlyozza, ami miatt megéri kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcánkban.

Így működik a gőzsütő

A gőzsütők működése alapvetően különbözik a gázsütőkétől vagy a légkeveréssel működő készülékekétől. Ezek ugyanis forró levegő segítségével készítik el az ételeket. A gőzsütőkben különböző űrtartalmú víztartályok kerültek beépítésre. Ezek segítségével nagynyomású gőz keletkezik, amely a sütőtérbe jut.

Az ételek körül ez a gőz keveredik, és gondoskodik az egyenletes sütésről. Mivel nem a száraz levegőt használjuk, hanem gőzt, ezért a sütő megakadályozza az ételek kiszáradását. Ezáltal jóval élvezetesebb lehet a családi ebéden vagy a baráti vacsorán feltálalt hús vagy épp a sült zöldségek.

Az idő a konyhában is fontos tényező

A jelenkorra általánosan jellemző, hogy mindig sietünk, egyre kevesebb az időnk az ételek elkészítésére és sajnos az elfogyasztására is. Különösen így van ez, ha gyerekek vesznek minket körül, és a figyelmünk megoszlik. A gőzsütő abban is a segítségünkre van, hogy gyorsabban készíthetjük el segítségével az ételeket.

Ennek oka, hogy a gőz jóval hatékonyabban keringethető a sütőtérben, mint a forró levegő. Így rövidebb idő alatt süthetőek át az ételek a nedvesség segítségével. Ráadásul a gőzzel biztosított, hogy ne csupán a fogások külső része süljön át. Ebben a sütőben egyformán átsül az étel minden része. 

Ínycsiklandozó ételek, maximális tápérték

A gőzsütő egyik legnagyobb előnye, hogy nem csupán az ételek ízét hozza ki maximálisan, hanem megőrzi azok értékét is. A tápanyagok ezzel az eljárással nem tűnnek el a fogásokból. Amellett, hogy igazán szaftosan és ínycsiklandozóan varázsolhatjuk őket az asztalra, tartalmasak is maradnak sütés közben.

Az onlineMárkaboltok kínálatában is elérhető gőzsütőkkel ráadásul a zsiradékok használatát is nagyban csökkenthetjük. Mivel a gőz nem szárítja ki az ételeket, nincs szükség nagy mennyiségű olajra vagy zsírra. A párolás során kíméletesen készülnek el az ételek, nem roncsoljuk az értékes összetevőket.

A gőzsütő karbantartása

A rendszeres vízhasználat miatt a gőzsütők némileg más karbantartást igényelnek, mint a hagyományos készülékek. Rendszeresen vízkőmentesítenünk kell, és jó, ha a lecsapódott gőzt minden használat után eltávolítjuk a sütőtérből.

Ha követjük a használati utasítást, akkor hosszú éveken át készíthetünk egészséges és szaftos fogásokat a gőzsütőnkben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.