Hirdetés

Curtis nem érkezett meg Debrecenbe, az orvosok elmentek nélküle – FOTÓK

Cívishír

2018.12.17. 05:52

Curtis nem érkezett meg Debrecenbe, az orvosok elmentek nélküle – FOTÓK
A csokoládé nem pótolhatja az igazit… (Fotók: Ratalics László, Cívishír)

A DEKOM ezúttal is ajándékokkal kedveskedett Kislétán, Nyírbátorban és Nyírbogáton.

Hirdetés

Hirdetés

Majdnem 300 állami gondozásban, illetve fogyatékkal élő gyermek és felnőtt karácsonyát igyekezett megédesíteni a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja a Nyírségben.

A csapat december 17-én Kislétára, Nyírbátorba és Nyírbogátra vitt adomány játékokat, csokoládét, tartós élelmiszereket, velük tartottak a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány nevettetői. A DEKOM-nak az ismert rapper, Curtis is megígérte, hogy elkíséri őket, de az orvosok hiába várták – náluk jobban csak a gyerekek voltak csalódottak.

A kislétai ünnepi műsorra hónapokon át készültek gyerekek és felnőttek, nagy örömöt szereztek vele egymásnak és a vendégeknek is

Kislétán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ápoló és Gondozó Otthonában 220 olyan súlyos-halmozott fogyatékos gyermek és felnőtt él, akiknek a jelentős részével még telefonon sem tartják a kapcsolatot a hozzátartozók. 

A nyírbátori és nyírbogáti 40-40 fős gyermekotthonban enyhébb mentális sérüléssel élő, illetve egészségesnek tekinthető kiskorúak várták a DEKOM-ot.

MIndák László és Késmárky András orvosok (DEKOM) bolondoznak a pakolásban segítő gyerekekkel Nyírbátorban

A hétvégi három szabolcsi állomás közös vonása, hogy gyerekek és felnőttek versekkel, dalokkal készültek a találkozásra. Műsorukért az orvoscsapat vezetője, Késmárky András fejezte ki köszönetét, ígérve, 2019-ben is számíthatnak rájuk.

A DEKOM a lehetőséget kihasználva több gondozottat megvizsgált, s volt olyan kislétai gyermek, akinek a további kezelése mellett döntöttek. A DEKOM évet óta visszajár segíteni a Nyírségbe.

Brilla Tibor (DEKOM) vállalta a Mikulás szerepét
A Debreceni Egyetem orvoscsapata december 17-én Debrecenben keresi fel a Fogyatékkal Élő Gyermekeket Ellátó Intézményét (Böszörményi út 148.), ahová a cívisvárosi Tankcsapda is velük tart. Magyarország egyik legjobb rockzenekarának köszönhetően félmillió forint adomány gyűlt össze, mellyel hozzájárulhat egy mozgássérült játszótér kialakításához az intézetben. Az adomány összegét  az UNIQA biztosító ajánlotta fel. 

Galéria

DebrecenDEKOMNyírbátorkislétaNyírbogát

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.