Hirdetés

Hirdetés

Kezdődik a világ legnagyobb bulija, a háromhetes őrület. Mi is követhetjük!

2018.12.13. 13:43

Kezdődik a világ legnagyobb bulija, a háromhetes őrület. Mi is követhetjük!
A szurkolók viselkedése is világszám

A nagy legenda nélkül rajtol a mezőny, de van két nő az indulók között.

Hirdetés

Hirdetés

A londoni Alexandra Pallace-ban csütörtökön este 20 órakor megkezdődik a 2019-es PDC darts világbajnokság. Phil Taylort, a sportág 16-szoros világbajnoka már nem indul, de így is bőven lesznek sztárok, garantált az izgalom. A Sport TV jóvoltából mi is élőben követhetjük a január elsejéig tartó show-t.

Az idei vb érdekessége, hogy ezúttal két hölgy is szerepet kap, és meglepetésre az egyik nem angol. A hölgyek között négyszeres világbajnok Lisa Ashton, mellett az oroszok háromszoros világbajnoka, Anastasia Dobromiszlova próbálja meg a lehetetlent, azaz legyőzni a legjobb férfiakat. Ashton a holland Jan Dekker ellen már a nyitányon bemutatkozik. Az orosz hölgy az angol Ryan Joyce-szal küzd meg hétfőn. 

A lebonyolítás annyiban változott a megszokotthoz képest, hogy ezúttal nincsenek selejtezők, de több játékos játszhat rögtön a főtáblán, szám szerint 96. Ezzel együtt a nemzetek száma is szépen megemelkedett, 28 ország képviselői csapnak össze ezúttal az Ally Pally-ben, ami rekord.

Gary Anderson és Michael van Gerwen, a két nagy esélyes
 

Ezúttal is lesznek délutáni és esti szakaszok, és a nagy sztárokat is láthatjuk már az első napoktól kezdve, hiszen a szervezők minden programba becsempésznek egyet-kettőt a nagy nevekből.

Az összdíjazás immár 2 és fél millió angol font, a győztes félmilliót vihet haza. Erre a két legnagyobb esélyes a skót Gary Anderson és a holland Michael van Gerwen. Ők ketten azonban egy ágra kerültek, és ha odáig eljutnak, az elődöntőben találkoznak. A címvédő Rob Cross, a rutinos Raymond van Barneveld, a nemrég élete első kilencnyilasát dobó Dimitri Van den Bergh, vagy az idei Premier League-finalista Michael Smith is ott lehet az elszámolásnál, még többekkel együtt.

Egészen biztosan lesz több nagy meglepetés, azaz csillaghullás, és minden este a tetőfokára hágnak majd az izgalmak.

PDC darts világbajnokság
2018. december 13.–2019. január 1.
London, Alexandra Pallace
TV: Sport TV, élő.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.