Hirdetés

Hirdetés

Olimpiai bajnokok nélkül is nagyon erős lesz a debreceni OB

2018.03.27. 12:50

Olimpiai bajnokok nélkül is nagyon erős lesz a debreceni OB
Sós Csaba (Fotó: Fina-budapest2017.com)

A kapitányt meglepte Hosszú Katinka döntése. A Gyurtáé nem.

Hirdetés

Hirdetés

Sós Csaba szövetségi kapitányt meglepte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem vesz részt a szerdán kezdődő debreceni úszó országos bajnokságon. A M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden a szakember kifejtette, ez már bizony hosszú kihagyás a klasszis versenyzőtől, ami sok kérdőjelet felvet a jövőre nézve. Azzal kapcsolatban, miszerint magánéleti válságuk ellenére férje, Shane Tusup marad a 28 éves úszó edzője, Sós Csaba megjegyezte:

"Az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy ketten együtt sikeresek, minden más megoldás komoly kockázat lenne."

 A szakember kiemelte, valószínű, hogy Hosszú kihagyja augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságot, azonban vagy az októberi, hazai rendezésű rövidpályás világkupaversenyen, vagy a decemberi, ugyancsak rövidpályás világbajnokságon már visszatérhet.

Szerencsére most már évente három-négy olyan megmérettetés van, ahol világosan látszik, hogy egy versenyző hol tart. Aki egyszer már feljutott a csúcsra, arról könnyebben elhisszük, hogy vissza tud oda jutni, mint arról, aki még nem volt ott

 - mondta Sós Csaba. A 2012-ben Londonban olimpiai bajnok Gyurta Dániel távolmaradásáról azt mondta a szövetségi kapitány, hogy 28 éves sportoló egy váratlanul sikeres karrierbe kezdett - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának a tagja -, azonban az úszást még nem adta fel, de tudomásul veszi, ha egyszer befejezi karrierjét. 

Túlvan már a zeniten, és nem vagyok benne biztos, hogy világversenyt tud még nyerni

- szögezte le Sós Csaba, aki közölte, a 120. országos bajnokságon - ahol 59 egyesült 385 versenyzője ugrik majd medencébe - nagyon erős lesz a mezőny, így több számban már a délelőtti előfutamok során jó teljesítményre lesz szükségük az úszóknak.

Kezd hasonlítani a magyar úszás arra, mint amivel nemzetközi szinten találkoznak

- fűzte hozzá.

A felnőtt úszó OB-t március 28-31. között rendezik meg a Debreceni Sportuszodában.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.