Hirdetés

Hirdetés

Kifütyülték az embert, aki legyőzte Usain Boltot

mti

2017.08.06. 11:06

Kifütyülték az embert, aki legyőzte Usain Boltot
A győztes Gatlin így tisztelgett a vb után visszavonuló Bolt nagysága előtt, a közönség mégis kifütyülte (Fotó: USA Today)

Sok a bűne, de azt mondja, megjavult.

Hirdetés

Hirdetés

A doppingvétség miatt kétszer is eltiltott Justin Gatlin reméli, hogy a londoni atlétikai világbajnokságon a 100 méteres síkfutásban aratott szombat esti győzelmével kivívja sportága elismerését, és diadala arra inspirál majd másokat, hogy helyre lehet hozni a hibákat.

A 35 éves amerikai sprinter a közönség nagy megdöbbenésére legyőzte a visszavonulás előtt álló Usain Boltot. A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai futót egy másik amerikai, Christian Coleman is maga mögé utasította.

Gatlint az előfutamok, az elődöntő és a döntő után is kipfujolt a több tízezer fős közönség.

Justin Gatlin először amfetaminszármazékokkal akadt fenn doppingvizsgálaton 2001-ben. Azt állította, a figyelemhiánya miatt gyerekkora óta szedett gyógyszerek miatt lett pozitív a tesztje. Akkor egy évre tiltották el. 2006-ban újra megbukott a vizsgálatokon, akkor tesztoszteronnal. Az örökös eltiltást csak a hatóságokkal való együttműködés révén tudta elkerülni, nyolcéves eltiltását végül fellebbezését követően négy évre mérsékelték.

Justin Gatlin 9.92 másodperces idővel nyerte a klasszikus távot, 21 éves honfitársa, Christian Coleman 9.94 másodperces idővel lett a második, Usain Bolt 9.95 másodperccel a harmadik. 

Bolt jövő héten a 4x100 méteres váltóban még rajthoz áll a londoni világbajnokságon. A jamaicai csapat győzelme jelentheti számára a 12. világbajnoki címet és a 20. aranyérmet világversenyeken.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.