Ez aztán a kemény magyar férfi!

mti

2017.08.25. 13:43

Ez aztán a kemény magyar férfi!
Kammerer Zoltán mögött elképesztő karrier van, és még nincs vége! (Fotó: mti)

Kammerer Zoltán 20 éve nyerte az első vb-címét.

Hirdetés

A Kammerer Zoltán vezette 1000 méteres férfi kajaknégyes remek futamgyőzelemmel mutatkozott be pénteken a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon, és sikerének köszönhetően kihagyhatja a délutáni középfutamot, s már készülhet a vasárnapi döntőre.

A háromszoros olimpiai bajnok, a negyvenedik évében járó Kammerer Zoltán a racicei magyar csapat korelnöke, s több szempontból is jubilál, mivel éppen 20 éve indult első felnőtt világbajnokságán, s ez pályafutása 15. vb-je. Emellett 18 Eb-n és öt olimpián is vízre szállt.

Húsz éve debütáltam, s szinte napra pontosan húsz éve nyertem első világbajnoki aranyérmemet. A kanadai Dartmouth-ban Storcz Botonddal, Vereckei Ákossal és Hegedűs Róberttel K-4 500 méteren lettünk elsők. Azóta kicsit kicserélődött a mezőny

 - mondta az MTI-nek a kajakos. Hozzátette: elégedett az előfutamban lapátolt idejükkel (2:56.489 perc), de ennél tudnak jobbat is, s ha a döntőben sikerül ezt kihozniuk magukból, akkor a fináléban jó esélyük van egy éremre.

Arra a kérdésre, hogy mi a titka, s gondolta volna-e húsz évvel ezelőtt, hogy 2017-ben még mindig a világ élvonalához tartozik majd, Kammerer Zoltán azt válaszolta, hogy nagyon szereti azt, amit csinál, nagyon szeret kajakozni.

Ha valaki ezt mondja húsz éve, biztosan nem hiszem el. Szoktunk is viccelődni a csapat fiatalabb tagjaival, hiszen például Mozgi Milán még csak édesanyja pocakjában volt, amikor én már vb-t nyertem. Egyszerűen nem találok olyan okot, amiért ne csinálnám. Persze húsz éve még hosszabb távra terveztem, aztán tíz éve elkezdtem évről évre gondolkodni, ma pedig már napi kihívásokat keresek. De nem érzem magam rosszabbul, mint tíz éve, akkor miért ne csinálnám?

 - fogalmazott a klasszis sportoló, aki vb-ken eddig három aranyat, öt ezüstöt és hat bronzot szerzett.

kajak-kenu

Szóljon hozzá!

Hirdetés