Hirdetés

Hirdetés

Debreceni a legjobb magyar!

Cívishír

2017.07.19. 08:47

Debreceni a legjobb magyar!
Debreceni Sportcentrum-Sportiskola

Niki remekül szerepelt Litvániában.

Hirdetés

Hirdetés

Nagyon szépen teljesített a Litvániában megrendezett Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokságon Ferenczi Nikolett, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzője a hatodik helyen végzett.

A lebonyolítás szerint a lányoknál és a fiúknál is a selejtező futamok első kilenc helyezettje és a következő három legjobb idővel rendelkező versenyző juthatott be a harminc fős döntőbe. A selejtezőkben 500 méter úszás, 12 km kerékpározás és 3,6 km futás várt a 2000, 2001 és 2002-ben született ifikre.

Ferenczi Nikolett a második csoportban a hetedik helyen jutott tovább. Az „A” döntőbe az Eb-n jelenlévő 30 nemzetből 12 tudott versenyzőt kvalifikálni.

Niki a középmezőny végén ért partot a 300 méter úszás után, majd a 8,55 km-t egy nagyobb bolyban tekerhette végig egy nagyjából tíz fős szökevény csoportot üldözve.

A DSC-SI tehetsége legerősebb számában, a futásban parádésan teljesített, hiszen a negyedik legjobb időt produkálta a 2,4 km alatt, és egészen a hatodik helyig jött fel, ami nagyon komoly teljesítmény az elsőéves ifjúsági versenyzőtől.

 A Panevezysben megrendezett kontinensviadalon a DSC-SI másik triatlonistája, az első selejtezőben hatodikként záró Kovács Balázs végül a 18.helyen fejezte be a döntőt.

triatlon

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.