Hirdetés

Debrecen villámgyors szépsége Londonban kap ajándékot

Cívishír

2017.07.29. 15:15

Debrecen villámgyors szépsége Londonban kap ajándékot
Kerekes Gréta (Fotó: Magánarchívum)

Kerekes Gréta először vesz részt a világbajnokságon.

Hirdetés

Megfutotta a világbajnoki szintet (12.98) 100 gáton Kerekes Gréta, a Debreceni Sportcentrum kiválósága, aki így nem érdemtelenül vesz részt az augusztusi, londoni atlétikai világbajnokságon, mert egyike a világ legjobb sprintereinek.

Debrecenben futottam 12.97-et, de a megengedettnél nagyobb volt a hátszél, így az nem lehetett hivatalos. A londoni világbajnokságon azonban negyven gátfutó vehet részt, az eredményeim alapján kaptam meghívást, azaz egyike vagyok azoknak, akikkel feltöltötték a mezőnyt. Ez óriási eredmény és büszkeség, pályafutásom során először vehetek részt világbajnokságon, és nagy reményekkel tekintek a londoni viadal elé

- mondta érdeklődésünkre Kerekes Gréta, aki a szám magyar bajnoki címvédőjeként próbál helytállni egy brutálisan erős mezőnyben.

Gréta egy pokolian nehéz idény javát járja, elmondása szerint előfordult olyan, hogy egy héten belül Európa két csücskében állt rajthoz, és végig ostromolta a 13 másodpercet.

A világbajnokság számomra egy ajándékfutás lesz. Noha a világbajnokság már augusztus 4-én megkezdődik, nekem augusztus 11-én rendezik a selejtezőt, így augusztus 8-ig itthon készülök, mégpedig abban a reményben, hogy az egyéni legjobb eredményemmel a középdöntőbe jussak. nem a másodpercek lebegnek a lelki szemeim előtt, hanem az, hogy technikailag összeszedetten fussak, és akkor az idő is jó lesz

- fogalmazott a sportos családból származó atléta, akinek a nagybátyja a debreceni sportélet labdarúgó ikonja, a Lokin túl a Fradit és az Újpestet is megjárt, a válogatottban is bemutatkozott Kerekes György.

Grétának több babér teremhet a világbajnokság utáni Universiadén. A főiskolások és egyetemisták világjátékát idén Tajvanban rendezik.

Ott egyértelműen a döntő a cél, és szerintem erre van is esélyem. Tisztában vagyok a realitásokkal, London és a világbajnoki részvétel egy ajándékfutás lesz számomra, Tajvan azonban sokkal több. Annak rendelek alá mindent testben és lélekben egyaránt

- mondta a háromszoros magyar bajnok, címvédő Kerekes Gréta a Cívishírnek.

BeA

atlétikaKerekes Gréta

Szóljon hozzá!

Hirdetés