Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy veréssel küldték haza ellenfelüket a debreceni kézisek

| 2022. 09. 02. | 21:32:00
Ilyen legyen minden DVSC-szezonnyitó!
Nagy veréssel küldték haza ellenfelüket a debreceni kézisek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

33-23-ra legyőzte a DVSC Schaeffler az Alba Fehérvár KC együttesét az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság első fordulójának szeptember 2-i játéknapján.

A debreceni kapuban az új kapusigazolás, a francia Catherina Gabriel kezdett; előtte a Vámos M., Kácsor, Vámos P., Tóvizi, Hámori, Töpfner hatosnak (védekezésben Kácsor helyén Hornyák) szavazott bizalmat Szilágyi Zoltán vezetőedző. Az Alba a Tóth – Takó, Stosic, Besszer, Varga, Afentaler, Szemes sorral vágott neki a háromnegyed házat vonzó találkozónak.

A DVSC első gólját az idényben Tóvizi Petra szerezte (1-1, 2. perc); az első öt perc 3-3-al zárult, miután az éppen Székesfehérvárról érkezett Töpfner rontott zicceréből sikeresen támadtak vissza a vendégek. A debreceni jobbszélső hamarosan javított lerohanásból (5-3, 7. perc), míg a hatodik hazai találattal a szintén debütáló Kácsor bírta tapsra a publikumot. Egy magabiztos Gabriel-védésnek köszönhetően a Loki 7-5-ös vezetéssel tudta le az első tíz percet.

[Beillesztett cikk: Bemutatták a DVSC új játékosait]

Kihagyott Alba-büntető, emberhátrányban Vámos Míra által kilőtt rövid felső, hatékony védekezés, jó Töpfner-befejezés: a következő öt percben 10-6-ra alakította az eredményt a Loki, kiváltva az ellenfél időkérését. Szabó Nina, Bordás Réka és Planéta Szimonetta beszállásával a 20. percben 13-8 volt a debrecenieknek; nem mehetünk el Vámos Míra újabb remek megoldása mellett, hiszen a fiatal balszélső a rövidet amúgy jól záró Pijevic kapus lábai között lőtte a tizenkettediket, éppen csak annyi helyen, ahol a labda átfért. Bravó, Míra!

Szemlátomást nem boldogult az Alba a DVSC-fallal, egyre-másra kapták a kontragólokat, pedig azért több ziccert elhibáztak a saját fölényüket is érző piros-fehérek. 19-11-el mentek szünetre a hölgyek, soha rosszabbat!

Simán hozták a kötelezőt

A második játékrész sem kezdődött rosszul, a szárnyakon ismét jött két gyors gól, egy Jezsikava-találat, valamint egy értékesített Töpfner-hetes, igaz, a fehérváriak sem tétlenkedtek (23-14, 36. perc). A 41. percben – 25-16-os hazai vezetésnél – egy fehérvári támadás során Besszer Borbála ütközött Jezsikaváékkal, sajnos a 20 éves játékos súlyosnak tűnő sérülést szenvedett (a bírók egyébként belemenést fújtak).

A játékrész derekán ugyan nem sikerült hozni ugyanazt a dinamikus játékot, mint korábban, de ezen meglepődni nem kell olyan nagyon, amikor a kérdés csak az: sikerül-e tartani a tízgólos különbséget… Az utolsó negyed órára Szilágyi Zoltán ismét kavart a kártyán, hiszen a szélekre a sokat fejlődött Petrus és a brazil Costa érkezett Jezsikava, Szabó, Bordás és Planéta mellé, míg a biztatóan mozgó Gabrielt Torda Vanessa váltotta.

At utolsó öt percnek 32-20-as vezetéssel vágott neki a Loki, 33-23 lett a vége. Összességében az Alba Fehérvár nem volt különösebb ellenfél a DVSC számára; amit láttunk, az egyelőre megerősíti, hogy kiegyensúlyozott, versenyképes gárda jött össze a cívisvárosban. Nem csoda, hogy a közönség nagy tapssal éltette őket a lefújás után.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: Az elején akadtak problémáink, Stosicsot nem tudtuk semlegesíteni. Azután összeállt a védekezésünk, és a fehérvári hibákat kihasználva képesek voltunk hozni a saját gyors játékunkat. A második félidőben felszabadultak voltunk több jó egyéni teljesítménnyel.

Józsa Krisztián: Megérdemelt sikert aratott a Debrecen; az első tíz perben pariban voltunk, de aztán a fáradással együtt buta hibákat követtünk el. Ezt pedig kihasználták a hazaiak. Sajnos a músodik félidőben sem tudtunk változtatni olyan nagyon.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!