Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták a DVSC új játékosait

| 2022. 07. 22. | 18:56:00
Sűrűbb lehet az ősz; az előszezonban kilenc meccsen szerepel a csapat.
Bemutatták a DVSC új játékosait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sűrűbbé válhat a DVSC kézilabdázóinak őszi meccsnaptára, ugyanis a január-februári nemzetközi mérkőzések miatt a klubvezetés ritkítaná a bajnokikat abban az időszakban. Ábrók Zsolt, a klubot működtető DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője arról is beszélt a július 22-i sajtótájékoztatón, hogy a DKKA-val korábban kötött együttműködés keretében négy debreceni játékos ment kölcsönbe Dunaújvárosba, míg onnan egy balkezes jobbszélső érkezett az akadémiára.

Ami az idei célkitűzéseket illeti, az elmúlt szezonban elért bajnoki harmadik hely megőrzése mellett a nemzetközi kupaporondon tovább kell jutni a csoportkörből.

Szilágyi Zoltán értékelése szerint a játékoskeret „komplett", a nyolchetes felkészülés során a Loki kilenc edzőmérkőzést játszik (például kettőt-kettőt az FTC-vel és a Nagybányával). A vezetőedző úgy fogalmazott, az elmúlt két hétben elégedett volt a játékosok hozzáállásával; a hangsúly eddig értelemszerűen a fizikai felkészítésen volt, ugyanakkor a fő törekvés az újonnan érkezett játékosok mielőbbi beépítése (taktika a támadások, a lerohanások, a visszarendeződések során stb.). Szilágyi Zoltán abban is előrébb lépne, hogy ne legyenek olyan, papíron könnyű ellenfelek elleni nyögvenyelős mérkőzések, mint amilyenekre azért volt példa az ezzel együtt bronzos szezonban.

Töpfner Alexandra

A szakember a DKKA-tól érkezett Töpfner Alexandra kapcsán megjegyezte, imponált neki a játékos átlagon felüli helyzetkihasználása, valamint az, hogy a jobbszélső magabiztos büntetővégrehajtó. Hámori Konszuéla és Kácsor Gréta személyében két váci tanítványt üdvözölhet, nekik lövőként, egy az egybeni játékban és védekezésben egyaránt bizonyítani kell a Lokiban. Hámori sokoldalúsága különösen bővíti a taktikai lehetőségeket, míg Kácsorra a góllövésben helyeződik majd nagy súly. A Paris 92 klubjától érkezett a DVSC-hez a francia válogatott Catherine Gabriel, a rutinos kapus iránti elvárások egyértelműek, hiszen a Lokiból évek óta hiányik egy folyamatosan kiemelkedő teljesítményre képes hálóőr (tegyük hozzá, a német Giegerich a sérülését megelőzően már kifejezetten hozta, amiért leigazolták).

A klub új kommunkációs vezetője Vida Gyula lesz augusztustól; ő eddig az önkormányzati médiacéget vezette, ugyanakkor sportriporterként marad a televíziózásnál.

Kedvencekkel a cívisvárosba

Kácsor Gréta és Hámori Konszuéla öt-hat éve együtt lakik, mint kiderült, két kutya is érkezett velük a cívisvárosba. A válogatott balátlövő „az edzéseken érzi, hogy számítanak rá", ugyanakkor számára a csapatteljesítmény a legfontosabb. Reméli, az utánpótlás-válogatottként szerzett érmeit akár egy, a Magyar Kupában vagy az Európai Ligában elért medállal gyarapíthatja.

Kácsor Gréta

Töpfner Alexandra a jól sikerült elmúlt szezonja után főleg védekezésben fejlődne. Ami a heteseket illeti, szereti a „műfajt" azzal együtt is, hogy minden kapusból fel kell készülni. Személyes: a szélsebes hölgy egy óriás tacskóval költözött Debrecenbe.

Hámori Konszuéla

Hámori Konszuéla különleges keresztneve mögött édesapja olaszországi évei rejlenek; a belső játékos gyermekkorában nem rajongott a nevéért, de mára ez megváltozott. A jobbkezes jobbátlövő szerencsésnek tartja magát, hogy kislánykora óta ebben a pozícióban játszik, ez akkor sem változott, amikor Salgótarjánból Vácra került.

Catherine Gabriel

Catherine Gabriel azért határozta el magát a debreceni szerződés mellett, mert 28 évesen úgy érezte, Franciaországon kívül is ki kellene próbálnia magát, a magyar bajnokság pedig kellően erős.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.