Hirdetés

Hirdetés

Győzelemmel távozott a Kaposvár Debrecenből – FOTÓK

Cívishír

2019.08.31. 21:20

Győzelemmel távozott a Kaposvár Debrecenből – FOTÓK
Jellemző kép a kaposvári kapunál: a piros-fehérek csúsznak-másznak, de a labda csak nem jut a hálóig… (Fotók: Ásztai Csaba, Cívishír)

A somogyiak eddig pontot sem szereztek.

Hirdetés

Hirdetés

Kellemetlen meglepetés: 1-0-ra nyert a Kaposvár a DVSC ellen a labdarúgó NB I. negyedik fordulójában a Nagyerdei Stadionban.

Ez volt az a mérkőzés, amelytől még az óvatosabb lokisták is a három pont megszerzését várták, hiszen a somogyiak eddig négyből négyszer veszítettek. De lássuk.

A 3. percben debreceni labdaszerzés után Ferenczi ugrott meg a balszélen, lapos passzát a rövid oldalon érkező Szécsi – egy kaposvári védőtől szorongatva – nem tudta a kapu felé irányítani.

A 8. percben szögletből volt eredményes a Kaposvár: Ádám Martint nem vették elég komolyan,  ő viszont annál jobban számította ki a hulló labda ívét, és könnyedén bólintott a hazai kapuba. Nagy Sándornak esélye sem volt. A szögletet kaposvári szabadrúgás előzte meg, Szatmári akár sárgát is kaphatott volna buktatásért, de megúszta.

0-1

A következő percekben kevésen múlott a debreceni egyenlítés: előbb Varga Kevin laposan lőtte be a labdát, egy védőnek, majd Pogacsicsnak kellett menteni. Aztán Haris lövése kerülte el a kaput egy kicsivel, majd Trujics előtt megvolt a sansz a gólszerzésre, de elkésett egy jobb oldali beadásról.

Szécsi bolondítja a védőket, de gól ebből sem lett

A 27. percben Szécsi kavarta meg a kaposvári tizenhatoson belül Vachtlert és Nagyot, de hiába vette célba a hosszút. Egy perccel később egy vendég beívelés borzolta a hazai idegeket, a jobbszélről bekanyarodó labdát Tőzsér talpalta volna szögletre, ám elvétette. A labda így akadálytalanul jutott a kapu elé, azonban mindenki csak nézte, míg elhagyta a veszélyes zónát.

A Kaposvár ráült a korán megszerzett vezetésre, s annak a rizikóját is vállalta, hogy teljesen magára húzza a DVSC-t. A hazaiak rendre akadálytalanul jutottak el a somogyiak védőharmadáig, főleg a bal oldalon alakítottak ki ígéretes lehetőségeket Varga és Ferenczi révén. De hiányzott egy klasszis gólvágó.

Garba lövését a 32. percben könnyedén védte Pogacsics. Aztán Haris bokájára csúszott rá egy szerelést követően Hegedűs (sárga lap), ezért a Loki 16 méterről végezhetett el szabadrúgást. Varga lövése Trujicsot találta el.

Nem tudjuk gólra váltani a mezőnyfölényt

Az 54. percben Tőzsér végezhetett el szabadrúgást 25 méterről, az erős lövés alig ment mellé. Utána a gyöngén játszó Trujics helyére csereként beálló Adenijit ugratták ki, a DVSC csatárának több méter előnye volt, de sikerült leszerelni. A másik oldalon Beliczky duplázhatta volna meg a kaposvári előnyt, de tíz méterre a debreceni kaputól érthetetlenül sokáig várt, elvacakolta a helyzetet. 

A hátrányban lévő Debrecen feljebb húzta a védekezését, amit az 59. percben egy, a védők mögé passzolt labdával majdnem kihasznált a Kaposvár: a középen kiugró Nagy Richárdot az utolsó pillanatban, üggyel-bajjal állította meg Pávkovics.

A Loki támadója, Haruna Garba több gólt is szerezhetett volna, de túl darabosnak bizonyult

A következő percekben Garba és Adeniji előtt adódtak kecsegtető lehetőségek, de a nigériai duó  gólképtelen maradt.

A 77. percben a szerencse is a vendégekkel volt: egy hazai beívelés az egyik kaposvári fejéről a kapusvasra, onnan Pogacsics elé pattant, a hálóőr pedig messzebb paskolta a kaputól.

A Loki az utolsó negyed órában mindent egy lapra feltéve rohamozott, a Kaposvár a felezővonalat sem nagyon lépte át. Azonban a nyomasztó mezőnyfölény meddőnek bizonyult, ha a zöldek védői hibáztak, Pogacsics akkor is a helyén volt. Az egészben a legbosszantóbb, hogy az NB I-es újonc hatalmas tereket hagyott a Lokinek, alig jelentettek akadályt a középpályán, sok esetben a piros-fehérek lendületből vezethették a labdát a somogyi védelemre. Ha csak egyetlen igazi társa akadt volna Varga Kevinnek ma este, talán a fordítás miatt sem kellett volna aggódni – gondoltuk a mérkőzést szemlélve.

A bajnoságban a válogatott-mérkőzések miatt két hét következik. Szeptember 14-én az Újpest ellen lehet javítani – idegenben.

OTP Bank Liga 5. forduló
DVSC-Kaposvári Rákóczi FC 0-1 (0-1)
 Nagyerdei Stadion, 4120 néző. Vezette: Pillók (Buzás, Vígh-Tarsony)
DVSC: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Trujics (Adeniji, 46.), Tőzsér (Kundrák, 82.), Haris, Varga K. – Szécsi, Garba
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Nagy J., Hegedűs (Hadaró, 77.), Fodor – Nagy R. (Borbély, 89.), Szakály A., Nagy T., Csiki (Poplatnyik, 81.) – Beliczky, Ádám
Gól: 0-1 Ádám (9.)
Sárga lap: Vachtler (21.), Hegedűs (36.), Szécsi (62.), Varga K. (67.), Nagy T. (74.), Bényei (85.), Nagy R. (86.)

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.