Hirdetés

Hirdetés

Vállalatvezetőkkel léphetnek szintet a diákok Debrecenben

unideb.hu

2019.02.05. 14:28

Vállalatvezetőkkel léphetnek szintet a diákok Debrecenben
Ascsillán Endre, a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetet vezetője (Fotó: Debreceni Egyetem)

Korszerűbb gyakorlati tudás.

Hirdetés

Hirdetés

– A hazai és nemzetközi üzleti élet kiválóságai adják át ipari tapasztalataikat a Debreceni Egyetem hallgatóinak; a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) első kurzusai a 2018/19-es tanév második félévében indulnak – írja az unideb.hu.

A piaci igényeknek megfelelő, gyakorlatorientált képzésre törekszik a Debreceni Egyetem mérnöki, gazdaságtudományi, menedzsment és informatikai területeken, ennek érdekében hozta létre 2018-ban a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetet. Az új szervezeti egységben az ipari-üzleti élet területén több éves, évtizedes vezetői gyakorlattal és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező vállalati szakemberek gondoskodnak arról, hogy a hallgatók versenyképességüket növelve, a legkorszerűbb gyakorlati tudással felvértezve lépjenek ki a munkaerőpiacra.

Az intézetet a GE Magyarország alelnöke, Ascsillán Endre vezeti, aki az együttműködés céljaként azon fiatalok felkarolását jelölte meg, akik nyitottak és motiváltak arra, hogy a jól működő egyetemi képzési rendszert kiegészítsék a vállalati környezet gyakorlati tapasztalataival és tudásával.

A kapcsolódó nagyvállalatok a hallgatóknak gyakorlati képzési helyeket biztosítanak, így testközelből láthatják azokat a modern technológiákat és megoldásokat, amelyek ma a versenyképesség szempontjából a legfontosabbak, akár a digitalizáció, az Ipar 4.0, a szabályozási technikák, vagy éppen a megfelelő humánerőforrás-gazdálkodás terén. A fiatalokat – üzletfejlesztési céllal – képzési, mentorálási és tőkebefektetési-hitelezési lehetőségekkel is segítik.

Az intézet munkájában részt vesz Joerg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója, Lencsés Gergő, a GE Power globális értéklánc vezetője, Ferik Attila, a GE Healthcare szoftverfejlesztési igazgatója, Dezső Attila, a Kúria közbeszerzési jogelemző csoportjának tagja, valamint Szabó Gergely, a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatója is. Az elismert szakemberek februárban indítják az első két kurzust a Debreceni Egyetemen „Vállalkozásmenedzsment és innováció”, illetve „Termékfejlesztés, kockázatkezelés, termelés- és ellátási lánc menedzsment” címmel. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.