Hirdetés

Igazán menő a Debreceni Egyetem!

Cívishír

2016.07.20. 11:13

Igazán menő a Debreceni Egyetem!

Idén először saját színpaddal várják a fesztiválozókat.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem a "3. misszió" szerepvállalásának megfelelően, az oktatás és tudomány népszerűsítése mellett a régió kulturális és sportéletét is gazdagítja azzal, hogy évek óta egyre meghatározóbb résztvevője a Campus Fesztiválnak. Az Egyetem Téren az intézmény egységeinek látványos ismeretterjesztő bemutatói mellett idén először saját színpadon pódiumbeszélgetésekkel, egyetemi kötődésű fellépőkkel, Dumaszínházzal és koncertekkel várják a fesztiválozókat. 

Az intézmény hozzájárulásával és közreműködésével a debreceni az ország első "okos" fesztiválja. Az előkészítésben és lebonyolításban mintegy 150-200 fő vesz részt.

Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese a kapunyitás előtti szerdai bejáráson elmondta:

Az intézmény számára a 3. missziós szerepvállalás keretében kiemelkedően fontos, hogy a régió kulturális- és sportéletéhez szakértelmével és szervezőerejével hozzájárulhasson. Ennek kiváló példája a Campus Fesztivál, ahol az egyetem tudományos és oktatási tevékenységét a fesztiválozó fiatalok számára érdekes és figyelemfelkeltő módon mutatja be. Így a Campus Fesztiválon való részvétel elősegíti, hogy a fiatalok a program során játékos, kötetlen formában ismerkedhessenek meg a Debreceni Egyetemen zajló oktatási-kutatási-tudományos munkával, ezáltal kedvet kapjanak ahhoz, hogy a felvételi jelentkezéskor a Debreceni Egyetem képzéseit jelöljék meg első helyen. 

Idén sem maradnak el a látványos kísérletek, lesz 3D-s portréfotózás, mikroszkópos és ultrahangos fesztiválszelfi, gyógynövény-felismerés, sőt, a fesztiválszleng kapcsán helyszíni gyűjtést is végeznek a nyelvészek. 

Az Egyetem Téren fellépnek a Dumaszínház sztárjai: Janklovics Péter, Kiss Ádám, Mogács Dániel és Dombóvári István, a pódiumbeszélgetéseken Csernus Imrével, Kovács István KOKO olimpiai és világbajnok ökölvívóval, valamint Vujity Tvrtkoval is találkozhatnak az érdeklődők. A zenei kínálatban többek között a Pély Barna & B the First, a Garami Funky Staff + Heincz Gábor Biga is szerepel.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés