Hirdetés

Hirdetés

Hazamehetett a csengeri „örökösnő”

24.hu

2019.06.21. 12:28

Hazamehetett a csengeri „örökösnő”

De marad házi őrizetben.

Hirdetés

Hirdetés

Kiengedték a börtönből a csengeri örökösnőként emlegetett Sz. Gábornét – tudta meg a 24.hu. Az információkat megerősítette Helmeczy László, az asszony ügyvédje is, aki egy hónapja ismét ellátja az asszony jogi képviseletét. – Sz. Gáborné bűnügyi felügyeletbe, régi nevén házi őrizetbe került. Ez azt jelenti, hogy hazatérhetett a csengeri otthonába, és nyomkövetőt kell viselnie – mondta a portálnak Helmeczy.

A mesés svájci örökséggel elhíresült asszony a tavalyi országgyűlési kampányban vált ismertté.

Évek óta azt állította magáról, 1 300 milliárd forintnyi vagyont örökölt, amit többek közt Kósa Lajos is elhitt. Az asszony befektetési tanácsokat kért a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt. Kósa később elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte Sz.-nét, aki tavaly április elején elhagyta az országot, még az előtt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda beidézte volna kihallgatásra. A nőt nemzetközi elfogatóparancs alapján Svájcban fogták el. Miután megtörtént a kiadatása, hazahozták, őrizetbe vették és letartóztatták. Sz. Gáborné vallomásában azt állította, nem csapott be senkit, létezik az általa emlegetett 1 300 milliárdos hagyaték.

Kósa Lajossal kapcsolatban azt mondta, ő is tudja majd igazolni, hogy a hagyaték valós, hiszen látta a dokumentumokat és intézkedett is a hagyatékkal kapcsolatban.

A csengeri asszonyt 368 millió forintnyi csalással gyanúsították meg, majd zárolták a vagyonát. Sz. Gáborné elismerte: különböző vállalkozóktól és magánszemélyektől több százmilliót kapott, azt azonban tagadta, hogy bárkit is szándékosan be akart csapni. Állítása szerint arra kellett neki a pénz, hogy hozzájusson a mesés hagyatékhoz, és fedezze a külföldi és a hazai ügyvédek költségeit és kiadásait.

A Nyíregyházi Törvényszék június 21-i közlése szerint a büntetőügynek 12 azonosított sértettje van, a kárból pedig csak néhány százezer forint térült meg.
A nő azért került át házi őrizetbe, mert a sértettek kihallgatása már megtörtént, továbbá a bíróság figyelembe vette az életkorát, megrendült egészségét (a fia váratlanul meghalt idén tavasszal) és azt, hogy már 13 hónapja van letartóztatásban.
A nő fia áprilisban öngyilkosságot követett el, írta meg akkor a 24.hu, míg korábban a férje szintén önkezével vetett véget az életének.
Kósa Lajoscsengeri örökösnő

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.