Hirdetés

Hirdetés

Hajdúsági csalók is gyártották a számlákat, de jött a NAV...

2019.04.23. 17:01

Hajdúsági csalók is gyártották a számlákat, de jött a NAV...
A kárt teljes egészében fedezi a gyanúsítottak és cégeik zár alá vett vagyona (Fotó: illusztráció)

Egyszerre 50 helyszínen tartottak házkutatást.

Hirdetés

Hirdetés

Számlagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-Magyarországon; a bűnözői csoport félmilliárd forintnyi adót csalt el, a költségvetésnek okozott kárt azonban teljes egészében fedezi a gyanúsítottak és cégeik zár alá vett vagyona - közölte a hatóság regionális sajtóreferense kedden. Kovács Dorina százados tájékoztatása szerint

a borsodi és hajdúsági csalók budapesti székhellyel hozták létre a kizárólag valótlan tartalmú számlák kiállítására specializálódott társaságot.

Tizenkét ügyfelüknek gyártottak rendszeresen nagy összegű számlákat, különböző, soha meg nem történt munkavégzésekről és beszerzésekről. A megrendelők a számlák felhasználásával csaknem ötszázmillió forinttal tudták csökkenteni befizetendő általános forgalmi adójukat és társasági adójukat. A látszat fenntartása érdekében a számlagyár vezetői egy szlovák "bukó" céget is létrehoztak, a fiktív számlák ellenértékeit ide utalták, majd készpénzben felvették és visszaadták megrendelőiknek.

A NAV pénzügyi nyomozói a költségvetésicsalás-sorozat megszakítására egyszerre ötven helyszínen tartottak házkutatást,

tizenegy gyanúsítottat hallgattak ki költségvetési csalás miatt, közülük hárman letartóztatásba kerültek.  Az adóhatóság az akcióban az okozott vagyoni hátrány és a várható bírságok biztosítására ingatlanokat, üzletrészeket, gépjárműveket - közük egy jachtot - vett zár alá, több mint egymilliárd forint értékben - ismertette a százados.

csalásNAV

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.