Hirdetés

Folytatódik a Balla Irma-ügy tárgyalása Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.01.23. 08:18

Folytatódik a Balla Irma-ügy tárgyalása Nyíregyházán
Illusztráció: pixabay.com

A volt debreceni képviselő feltételezett gyilkosát nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

Hirdetés

Tanúk kihallgatásával folytatódik szerdán a Balla Irma-ügy tárgyalása Nyíregyházán. A debreceni, volt önkormányzati képviselőt 12 évvel ezelőtt gyilkolták meg. D. L.-t nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

Az ügy lényege: A vádirat szerint a vádlott 2007. április 6-án a késő esti órákban Debrecen belterületén csavargott, és amikor a sértett házának közelébe ért, elhatározta, hogy az általa egyedülállónak megismert sértettől fog pénzt, vagy egyéb értéket szerezni. A telek kerítését képező OSB lapokat megbontotta, majd a sértett lakrészének ablakán benézve látta, hogy a sértett a házban egyedül tartózkodik, és ébren van, majd az építési területén lévő szerszámosból magához vett egy feszítővasat. A sértett bejárati ajtaja nem volt kulcsra zárva, így a vádlott akadálytalanul jutott be a házba, ahol a sértett a zajokra felült. Ekkor a vádlott a feszítővassal a sértett fejét megütötte, amitől ő az ágyon hanyatt esett, majd több alkalommal ütötte a sértett arcát, fejét. Ezt követően a vádlott a sértett felső testére ülve, alkarjával a sértett nyakát leszorította, így olyan gégesérüléseket okozott, amely B. I. sértett azonnali halálát eredményezte.

Az ügyben tanúk kihallgatása várható a Nyíregyházi Törvényszéken.

Balla Irma Nyíregyházi Törvényszék

Szóljon hozzá!

Hirdetés