Hirdetés

Hirdetés

Újabb videó a budapesti hajószerencsétlenségről

MTI

2019.06.01. 15:17

 Újabb videó a budapesti hajószerencsétlenségről
Újabb felvételek a Hableány tragédiájáról (Forrás: Személyhajósok Szövetsége

Elrendelték a Viking kapitányának előzetes letartóztatását.

Hirdetés

Hirdetés

A Fővárosi Törvényszék egy hónapra elrendelte a május 29-i dunai hajóbaleset ügyében meggyanúsított hajóskapitány letartóztatását – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség június elsején.
A bíróság megállapította azt is, hogy a gyanúsított – a végzés véglegessé válását követően – 15 millió forint óvadék letétele esetén Budapest területén bűnügyi felügyeletbe kerülhet, nyomkövető eszköz alkalmazása mellett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság szökés és elrejtőzés veszélye miatt rendelte el a 64 éves ukrán állampolgárságú kapitány letartóztatását, akit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével gyanúsít az ügyészség.

Május 29-én, nem sokkal 21 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben 21 ember eltűnt.

Közben újabb, a szerencsétlenség idején készült videó látott nyilvánosságot a Személyhajósok Szövetségének köszönhetően. A hajók 1 perc 50 másodpercnél már kritikus távolságban egymástól.

BudapesthajóbalesetHableány

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.