Hirdetés

Orbán Viktor Sanghajban megnyitja az országpavilont

civishir.hu

2018.11.03. 12:05

Orbán Viktor Sanghajban megnyitja az országpavilont

A kínai államfővel is tárgyal.

Hirdetés

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök Kínába utazik a november 5-én Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) eseményeire – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő hétfőn felszólal az Expo helyszínén zajló nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi résztvevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat. 

A kormányfő a tervek szerint kétoldalú megbeszélést is folytat a kínai elnökkel, kedden pedig ő nyitja meg a magyar országpavilont, ezután a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel tárgyal.

A sajtófőnök szerint a sanghaji expóra utazó magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter is.

Az expót több mint 130 ország és térség, köztük Magyarország részvételével rendezik meg, a november 10-éig tartó eseményen mintegy 2800 cég állít ki; 12 ország, köztük Magyarország lesz az expo díszvendége.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.