Hirdetés

Hangyányi hiányzott a Fradi legyőzéséhez

2016.02.14. 10:40

Óriási küzdelemben nyertek a zöld-fehérek Debrecenben.

Hirdetés

Legyen szó bármilyen sportágról, a debreceni és ferencvárosi csapatok mindig parázs meccset játszanak egymással. Nem volt ez másképp ezúttal, a szombat esti Debrecen - FTC-PQS Waterpolo összecsapáson sem. A piros-fehérek hatalmas csatát vívtak a zöld-fehérekkel, de végül a fővárosiak bizonyultak jobbnak, mindössze egyetlen találattal, DVSE - FTC 7-8.

Zsúfolásig telt lelátók előtt, nagyszerű hangulatban, kiválóan kezdett a DVSE a bombaerős Ferencváros ellen. Noha a harmadik minutumban Tóth Márton szabaddobásgóljával a zöld-fehérek kerültek előnybe, a hajdúságiak nem törtek meg, Sergi Mora Belmonte válaszként kilőtte a hosszút. A negyed végén akcióból a vendégek ausztrál légiósa, Aidan Joseph Roach juttatta újból vezetéshez a fővárosiakat, de a piros-fehéreknek erre is volt válasza, a következő támadás végén újabb debreceni találhatnak örülhetett a cívisvárosi publikum - Babay Árpád pattogtatta be a labdát Vogel Soma kapujába, 2-2. Varga Tamás legénysége nem hajolt meg az esélyesebbnek kikiáltott ferencvárosiak előtt, tanítványai foggal, körömmel harcoltak.

A második játékrészben magasabb tempóba kapcsolt Varga Zsolt együttese, Marko Cuk, az ex-debreceni Dőry Farkas és Kolozsi Marcell góljaival háromgólos Fradi előnynél fordulhattak rá a harmadik felvonásra a csapatok.

A nagyszünetet követő játékrész parázs nyolc percet hozott. A debreceniek csapatkapitánya, Kállay Márk értékesítette a DVSE javára megítélt büntetőt, Marko Cuk pedig megduplázta találatainak a számát. És ekkor elszabadult a pokol - a játékvezetők a lelátóra száműzték a hazaiak vezetőedzőjét, Varga Tamást, aki megkapta a második sárga lapját. A mesterét elveszítő Debrecen nem adta fel, fiai küzdöttek a végsőkig. A hajrában még Roach és Kállay egyaránt villantak, így 7-4-es ferencvárosi vezetésnél következhetett a negyedik etap.

Izgalmas utolsó negyed várt a csapatokra és a Debreceni Sportuszoda lelátójára. A zöld-fehérek játékosa, Katonás Gergő akcióból négyre növelte a Fradi előnyét, de a cívisvárosi legények hatalmasat küzdöttek! Óriásit hajrázott a DVSE, Babay Árpád, Kállay Márk és Süveges Máté góljaival sikerült egyre felzárkózni, ám az egyenlítésre sajnos már nem futotta a piros-fehérek erejéből. Egy góllal győzött a kiváló játékosokat felvonultató, ugyanakkor ezúttal gyengébb napot kifogó Ferencváros.

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság - Alapszakasz, B. csoport, 12. forduló
DEBRECEN - FTC-PQS WATERPOLO 7-8 (2-2, 0-3, 2-2, 3-1)
Debreceni Sportuszoda, 750 néző. Vezette: Németh A., Mucskai P.
DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M. 3, Smitula G., Süveges M. 1, Sergi Mora 1, Babay Á. 2, Halek M. Csere: Müller M., Hoppál G., Kuncz T., Pataki G., Fekete G., Szőke Sz. Edző: Varga Tamás.
FERENCVÁROS: Vogel S. - Avramovic, Katonás G. 1, Nyéki B., Roach 2, Tóth M. 1, Cuk 2. Csere: Dőry F. 1, Irmes P., Swift, Jansik Sz., Marnitz G., Kolozsi M. 1. Edző: Varga Zsolt.
Gól - emberelőnyből: 12/2, ill. 8/1.
Gól - büntetőből: 1/1, ill. 0/0.
Kiállítás cserével: - , ill. Aidan Roach.

OA

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés