Hirdetés

Ez a vereség nem jött jól

2016.02.19. 20:31

Ez a vereség nem jött jól
Fotó: Nagy Anita (dvse.hu)

Veszélyben a debreceni rájátszás.

Hirdetés

Az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság 2015/2016-os pontvadászatának legfontosabb találkozója várt pénteken este a Debrecen vízilabdacsapatára, a Racionet Honvéd együttese ellen. Hiába küzdött végig a vezetőedzőjét nélkülöző DVSE, 12-9 arányban a fővárosiak győzedelmeskedtek az alapszakasz utolsó előtti megmérettetésén.

A hajdúságiak nem teketóriáztak sokáig, Sergi Mora Belmonte szabaddobás góljával már az első támadás végén magához ragadta a vezetést a DVSE. Hamarosan érkezett azonban a fővárosiak válasza, előbb Fejős Róbert egyenlített centerből, majd Steinmetz Barnabás akciógóljával és Kiss Gergely büntetőjével az előnyt is átvette a Honvéd, 2-3.

A második játékrész derekán a remek napot kifogó Sergi Mora akcióból egalizált, ám Kovács Gergő duplájával újfent kettő volt a különbség. A negyed végén az ex-Honvédos Szőke Szabolcs akasztott meg egy fővárosi támadást, megúszott, majd Babay Árpádhoz passzolt, aki könyörtelenül bevágta a labdát a kapuba, 4-5!

Vad Lajos legénysége rendre megtalálta a rést a cívisvárosi pajzson. Hoppál Gergely és Kállay Márk góljaival zárkózott a Debrecen, de Kiss Gergely, Fejős Róbert, Kalanovics Balázs, Fazekas Tibor Zsolt és Simon Roland Zsolt találataival négygólos vendég vezetésnél kanyarodhattak rá a csapatok az utolsó, mindent eldöntő etapra.

Nyomott és küzdött a DVSE, de a Honvéd az utolsó felvonásban sem adta ki a kezéből az értékes három pontot jelentő győzelmet.
Vasárnap 17 órától a PVSK-MECSEK Füszért csapatával találkozik a Debrecen.

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság - Alapszakasz, B. csoport, 13. forduló
DEBRECEN - RACIONET HONVÉD 9-12 (2-3, 2-2, 2-5, 3-2)
Debreceni Sportuszoda, 700 néző. Vezette: Vogel G., Marjay Zs.
DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M. 3, Smitula G., Süveges M., Sergi Mora 3, Babay Á. 2, Halek M. Csere: Müller M., Hoppál G. 1, Kuncz T., Pataki G., Fekete G., Szőke Sz. Edző: Németh Zsolt (Varga Tamás eltiltását töltötte).
HONVÉD: György D. - Fazekas T. Zs. 2, Fejős R. 2, Kiss G. 2, Kovács G. 2, Steinmetz B. 1, Simon A. Csere: Kiss B., Korbán R., Borsós E., Illés S. 1, Kalanovics B. 1, Simon R. Zs. 1. Edző: Vad Lajos.
Gól - emberelőnyből: 13/3, ill. 5/0.
Gól - büntetőből: 1/0, ill. 3/3.
Kiállítás cserével: Hoppál Gergely, Pataki Gergely, ill. - .
Kipontozódott: - , ill. Simon Adrián.

OA

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés