Nehéz kezdés után könnyed debreceni befejezés

civishir.hu

2016.03.06. 10:27

 Nehéz kezdés után könnyed debreceni befejezés
Nagy Anita (dvse.hu)

Hétvégén a második fordulót rendezték a vízilabda bajnokság középszakaszának alsóházában.

Hirdetés

Az esztendő első szombati munkanapján a debrecen pólósok a Valdor Szentes együttesével nézetek farkasszemet a Debreceni Sportuszoda medencéjében. Varga Tamás legénysége a karmester, Kállay Márk vezérletével 18-13-as sikert aratott!

A találkozó előtt a Debreceni Vízilabda Klub elnöke, Becsky István, és gazdasági alelnöke, Váróczy Zoltán köszöntötte a cívisvárosiak két jubiláló pólósát - Babay Árpád és Pataki Gergely is a kétszázadik OB I-es mérkőzésén csobbant medencébe.
A DVSE hetese, Pataki Gergely góllal köszönte meg a hajdúsági klubvezetők ajándékát, centerből szerzett vezetést a piros-fehéreknek. A szentesi Hegedűs Bence válaszul ugyancsak centerből zörgette meg a hálót, ám az ifjú debreceni tehetség, Smitula Gergő és Müller Máté góljaival újfent a Varga-csapat vezetett. Somogyi Balázs és Farkas Kristóf találataival rövidesen kiegyenlítettek a vendégek, ám a szintén jubiláló Babay Árpád akciógóljának köszönhetően 4-3-as házigazda előnyt mutatott az eredményjelző az etap végén.

A második játékrészben jócskán megengedték a gólcsapot a csapatok, annyi gól esett, mint máskor négyszer nyolc perc leforgása alatt. A vendéglátók hétszer, a Kurca-partiak pedig ötször találtak be az ellenfél kapujába. A piros-fehéreknél Sergi Mora háromszor, Halek Márton, Szőke Szabolcs, Kuncz Tamás és Müller Máté pedig egyszer-egyszer volt eredményes, míg a túloldalon Nagy Márton triplázott, illetve Hegedűs Bence és Lukács Dénes Dorián villant. Felváltva potyogtak a gólok, egészen az utolsó percig, amikor Kuncz Tamás szemfüles találatával, és Müller Máté majdhogynem félpályás bombájával háromra hizlalta fórját a Debrecen.

Kállay-show! Röviden és tömören így is össze lehetne foglalni a harmadik felvonást, melyben mindössze négy gól esett. Mind a négyet a hazaiak csapatkapitánya, Kállay Márk szerezte - kettőt akcióból, egyet előnyből, egyet pedig megúszásból, 15-8!

Az utolsó etapban újra záporoztak a gólok - többek közt a cívisvárosiak saját nevelésű reménysége, Fekete Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé. A 18-13-as debreceni sikert jelentő végeredményt a szentesi Pellei Kristóf állította be. Nehezen indult be a gépezet, ám a végére könnyed győzelmet aratott a DVSE, emlékezetessé téve a jubilálók ünnepét! Szép volt fiúk!

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, Középszakasz - Alsóház - 2. forduló
DEBRECEN - VALDOR SZENTES 18-13 (4-3, 7-5, 4-0, 3-5)
Debreceni Sportuszoda, 500 néző. Vezette: Petrovics M., Kovács Cs. T.
DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M. 4, Pataki G. 1, Süveges M. 1, Szőke Sz. 1, Sergi Mora 3, Halek M. 1. Csere: Müller M. 3, Smitula G. 1, Kuncz T. 1, Fekete G. 1, Babay Á. 1. Edző: Varga Tamás.
SZENTES: Lazic - Vörös V., Weszelovszky L. 2, Latinovic, Sekulic, Somogyi B. 1, Nagy M. 3. Csere: Kókai T., Pellei K. 1, Farkas K. 1, Lukács D. D. 2, Hegedűs B. 2, Bocskay I. 1, Straub E. Edző: Lukács Dénes.
Gól - emberelőnyből: 9/4, ill. 12/6.
Gól - büntetőből: 2/2, ill. 0/0.
Kipontozódott: Kuncz Tamás, ill. Kókai Tibor.

OA

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés