Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajdúsámsonban vagy Nyíradonyban építenék meg Paks4-et

| 2018. 01. 13. | 13:00:00
Debrecenből kerülnének a Parlamentbe, vállaltan egy „oligarcha” strómanjaiént.
Hajdúsámsonban vagy Nyíradonyban építenék meg Paks4-et
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabados Istvánnal, aki végtagokat építene a Csonkatemplomnak és Terdik Rolanddal, aki bevallottan az olajszőkítés alföldi Pablo Escobarjának a strómanja (Kállai-Tóth Andrásról van szó), még vasárnap akadtunk össze a Magyar Kétfarkú Kutya Párt debreceni elnökségü ülésén. A két fiatalemberben közös, hogy az MKKP debreceni jelöltjei a parlamenti választáson – már amennyiben jelöltekről beszélhetünk a kötelező ötszáz ajánlás összegyűjését megelőzően. Szabados a 2., Terdik a 3. választókerületben indulna. Egyebek mellett „rendszeres légiriadó gyakorlatokkal szüntetnék meg Debrecen alvóváros jellegét”, de „vezeték nélküli vízrendszer és vezetékes wifi” kiépítésén is törik a fejüket. Az 1. számú választókerületi jelölt, Laczkó Kornél jelenleg Hollandiában dolgozik, az ő programja – egy Arany János utcai félresikerült beruházás nyomán – a komplett debreceni belváros elmocsarasítása.

A pártelnök, Kovács Gergely után Szabadoshoz és Terdikhez felváltva intéztünk kérdéseket, de a szabályt nem mindig sikerült érvényesíteni.

Cívishír: Támogatná-e, hogy Debrecenben épüljön meg a Paks2? Ellenezné az Egyetem sugárút átnevezését Putyin sugárúttá?
Terdik Roland: Természetesen, először Paks2, aztán Paks3, Paks4, 5, 6… De a négyet már Nyíradonyban vagy Hajdúsámsonban lenne érdemes megépíteni. A sugárút átnevezését nem feltétlenül ellenezném. Az attól függ. Persze, ha nagy rá a választói igény, akár ellenzhetem is. De később mégis átnevezném. Fontos nagyon-nagyon jó kapcsolatot ápolni a világhatalmak vezetőivel, de különösen Vlagyimir Putyin úrral.

Cívishír: Kósa Lajos Orbán Viktor közelisége jól hozott a cívisvárosnak, a debreceni kutyapártiak kinek csóválják majd a farkacskájukat pénzeső reményében?
Szabados István: Nem értem a kérdést. Számomra ez új infomáció, én nem tudtam, hogy Kósa Lajos „Orbán Viktor közeli”.

Cívishír: Befolyásos politikus, akinek sok beruházást köszönhet Debrecen.
Terdik Roland: Erről én sem hallottam még, de örülünk, ha így tett az említett úriember. Viszont mi Kállai-Tóth András civil agrármérnök, a politikába elsőként nyíltan beavatkozó oligarcha, alapkőgyáros érdekeit képviseljük, aki garantáltam még több pénzt fog hozni. Az irány jó, de vele még jobb lesz.

Terdik Roland (Fotó: Cívishír)

Szabados István: Tudjuk, igaz, hogy Debrecen mekkora területtel rendelkezik? Nos, a programunk szerint 2024-ig Nagy-Magyarország területű lesz a város, 2032-ben pedig az Egyesült Államok partjait is eléri.

Cívishír: Debrecen Londonnal van harcban a második legnépesebb magyar városa címért. Miért erősítenénk a jövőben az angol fővárost repülőjárattal?
Terdik Roland: Ez a kérdés már eldőlt. A Facebookon csináltunk egy szavazást az ügyben, s a beérkezett kilencszázhetvenezer szavazat hatvan százaléka Debrecent jelölte meg második legnépesebb városként. Tehát eldöntöttük.
Szabados István: A legutóbbi statisztikák szerint már egymillió-hatszázezer szavazatnál járunk és kilencvennyolc százalék szavazott Debrecenre.

Debrecen és London összevetése (Fotó: MKKP)

Cívishír: A debreceniek minden bizonnyal meggyőzhetőek lesznek a belváros elmocsarasításnak tervéről, de miért megint csak a központra gondolnak?
Terdik Roland: Így van, a központra gondolunk. De szavakban és tettekben nem csak a központtal foglalkozunk. Mindenütt, ahol csak lakossági igény lesz rá, garantáljuk a mocsarat.

Cívishír: Bezárták a debreceni menekülttábort, de ennyi elegendő lesz megvédeni a várost a migránsoktól?
Szabados István: Nincs erre szükség. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szeretne Debrecenbe migránsokat telepíteni, de nem jönnek. Így marad az a megoldás, hogy a határon lévő kerítésre kiplakátoljuk, mekkorák a magyar átlagbérek és hozzákezdünk egy felüljáró építéséhez. A kedves migránsok száztizenhat százaléka ugyanis más országokba tart végállomásként.

Szabados István (Fotó: Cívishír)

Cívishír: Mint megfogalmazták, a Nagyerdőnek sokkal nagyobbnak kell lennie, de milyen új, egzotikus állatok lesznek benne?
Terdik Roland: Hadd pontosítsak, nem nagyobb erdőt ígérek, hanem Nagyonnagyerdőt. Sokféle egzotikus állat lenne benne, például turisták és egy élő főnix az állatkerben, de őt később ki is engedjük.

Cívishír: Tizenkilenc napja támadják savat köpő majmok Békéscsabát, írja a Központi Újság (az MMKP hírportálja). A front feltehetően Debrecen is eléri, de mit csináljon a város, amelyik a történetében általában adóval váltotta meg viszonylagos nyugalmát. Fizessünk vagy álljunk ellent halálos áldozatok árán is?
Szabados István a kérdést némi huzavonát követően (majmok-e vagy savköpő menyétek igazából) nem tudta feldolgozni.

Cívishír: Debrecenben 1998 óta minden országgyűlési választókerületben Fidesz-győzelem születetett. Önök szerint miért?
Terdik Roland: Mert az MKKP még nem indult el debreceni választásokon. Aki Kállai-Tóth Úr jelöltjeit támogatja, tehát bennünket, annak még jobb lesz. Ha mi azt akarjuk, hogy jó legyen, akkor egy idő után az lesz, sőt jobb, majd pedig nagyon-nagyon jó.
Szabados István: A pártnak egyetlen dologra kell törekednie, hogy azt a százhét százalékot, amin jelenleg állunk a Kutyostat mérései szerint, azt redukáljuk száz százalékra. Tehát a cél hét százalékot bukni a választás sima megnyerése érdekében.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.