Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Gergely: Egészségesebb, ha az újságírók fizetnek a politikusoknak

| 2018. 01. 08. | 16:58:00
Az ikreknél már magzatszinten, a ketrecharc mintájára el kellene kezdeni a honvédelmi nevelést – javasolta a pártelnök a Cívishírnek adott debreceni interjújában.
Kovács Gergely: Egészségesebb, ha az újságírók fizetnek a politikusoknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap este a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kihelyezett ülésén csíptük el az országos elnököt, aki arra is tudja a választ, hogyan lehet korrekt módon szabályozni a képviselők vagyonosodását.

Cívishír: Orbán Viktor ügynökeiként dolgoznak a balközép össze nem fogásán, Simicska Lajos szálláscsinálói, vagy Soros György álciviljei?

Kovács Gergely: Mindig mondják ezt az Orbán Viktort, de bevallom, nem tudom, kicsoda, pedig fontos magyar közéleti szereplő lehet. De Simicska Lajosnak és Soros Györgynek van egy eltitkolt gyermeke, ő áll mögöttünk, az ő tervét hajtjuk végre.

Cívishír: Maximalizálnák-e, hogy egy politikus édesanyja, felesége, gyermeke hány sertéstelepet, állami támogatásokkal kitömött céget, vadászkastélyt, luxusjachtot birtokolhat egyszerre?

Kovács Gergely: Nagyon fontos kérdés, sokat töprengtünk rajta. Mi egy-egy képviselő esetében élnénk a maximalizálással, így adott politikusnak legfeljebb 400 sertéstelepe és 380 vadászkastélya lehetne. Ezt korrektnek tartjuk és a lakosság is megértheti, miért van erre szükség.

Cívishír: Kivel kezdenék az elszámoltatást? Megtarthatná-e az ebül szerzett jószágot Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és a többi oligarcha?

Kovács Gergely: Jó kérdés; nekünk igazából az is megfelel, ha ők ezeket kicserélhetnék egymás között. Nem az a bosszantó, hogy egyenként ilyen nagy vagyonuk van. Hanem, hogy mindegyiknek pont az. Ha Andy Vajna odaadná a sértéstelepért a kaszinót, akkor az emberek pár évig megint nyugodtak lennének.

Cívishír: Mit találna az Állami Számvevőszék, ha végre elkezdene vizsgálódni a kétfarkú kutyáknál?

Kovács Gergely: Már most mi próbálkozunk! Küldtünk egy ezrest az Állami Számvevőszéknek körülbelül tíz napja tiltott ÁSZ-finanszírozás megvalósítása érdekében. Visszaküldték az ezrest a múlt héten, de ugye, mi nem fogadhatunk el támogatást, csak magánszemélyektől. Tehát kénytelen vagyunk visszaküldeni nekik a pénzt, különben megbüntethetnek bennünket. Jelenleg ebben merül ki a kapcsolatunk, nyilván lenne mit találni, ez teljesen egyértelmű. De már csak egy fél évig kell kihúznunk, utána mi irányítjuk a számvevőszéket és akkor megszűnnek ezek a problémák.

Cívishír: Nem tartják túl későinek elkezdeni a honvédelmi nevelést óvodás korban?

Kovács Gergely: Már magzatszinten kellene. Legalábbis a ketrecharc mintájára az ikrek esetében érdemes lenne kötelezővé tenni, a hazaszeretet kifejlődése érdekében.

Cívishír: Ma már mindenki tudja, hogy a média hatalom. Önök miért sajnálják a pénzt komplett lapkiadók felvásárlására, újságírók lefizetésére?

Kovács Gergely: Nálunk ez fordítva működik, nem mi fizetünk az újságoknak, veszünk lapokat, amelyek értünk kampányolnak, hanem azok fizetnek nekünk. Látja, Önnek is fizetni kellett húsz ezer forintot ezért a nyilatkozatért*. Sokkal egészségesebb, ha az újságírók fizetnek a politikusoknak. Mi ebbe az irányba mennénk.

A terv, aminek a népszerűsítése érdekében semmitől sem riadnak vissza (Forrás: MKKP)

Cívishír: Mátyás király óta más hatalmak hűbéresei vagyunk, miközben tömegek várnak arra, hogy a Trianon előtti területek visszacsatolásával szemébe nevessünk úgy Brüsszelnek, mint Moszkvának, a New York–Tel-Aviv tengelynek. Meddig kell még ez a diplomáciai jópofáskodás?

Kovács Gergely: Erdélyt természetesen vissza kell szerezni. Magyarország nem igazán szokott háborúkat nyerni, legalábbis az elmúlt pár száz évre inkább ez volt a jellemző. A jó út az, ha Erdély támadná meg Magyarországot, és mi hagynánk magunkat, így egyesülnének a területek. Hadd jegyezzem meg, hogy mindenki csak a határon belüli és az azon túli magyarokról beszél, míg mi a határmenti és a határsávban vándorló magyarok milliót is szeretnénk képviselni.

Cívishír: Mi a véleményük a halálbüntetésről? Támogatnák-e Nemzeti Vesztőhely-építési Program elindítását?
Kovács Gergely: Kötelezővé tennénk az önkéntes halálbüntetést. Jó vesztőhelyre minden városnak szüksége van, a válaszom: igen.

Cívishír: A hatalom a kulturális életet is megosztja; hogyan temetnék be a színházi árkokat?

Kovács Gergely: Játszom egy színdarabban, amelyben éppen ezt a bizonyos Orbán Viktort alakítom. Arról szól, hogy mivel nem megy jól az üzlet, a Nemzeti Dohányboltokban elkezdenek füvet is árulni, ám emiatt a trafikosok börtönbe kerülnek. De a végén Orbán Viktorként amnesztiát adok nekik, sőt legalizálom a marihuánát. Én ezt havonta egyszer megteszem, ennyit tudok tenni jelenleg a színházi árkok betemetéséért.

Cívishír: A Fidesz szépen kistafírozta trafikokkal, irányított közbeszerzésekkel, korrupció révén a neki tetszőket. A kutyapárt mit és hogyan fog visszacsorgatni a választóinak?

Kovács Gergely: Az irány jó, de ennyi nem elég. Még mindig van egy csomó dolog, mint a zokni, a paradicsom, amiket nem Nemzeti Dohányboltban lehet megkapni.

Cívishír: Arcátlanul sok anyagi felajánlást kapnak, miért nem vásárolnak belőle kéztörlőt, vécépapírt a kórházakba? Láthatjuk-e majd, hogy hátrányos helyzetű gyermekek szünidei étkeztetését segítik?

Kovács Gergely: Eddig is tömegesen zajlott ilyen adományozás. Ugyanakkor választási programunk fontos pontja a stadionok lélegeztetőgéppé, a lélegeztetőgépek stadionná alakítása.

Cívishír: Mire számítsanak az amúgy borítékolható választási győzelmük esetén a macskások?

Kovács Gergely: Sok jót nem ígérhetek. Nem biztos, hogy a macskások és a kutyapárt jól ki fognak jönni. Bár most kicsit aggódok, mert a kiskunfélegyházi jelöltünk, Bodor Sándor, egy… ki kell mondjuk, macskával szerepel a plakátján. Egyelőre nem tudom mire vélni.

Cívishír: Mire ez az interjú elkészül, még szabadlábon lesz ez az illető?

Kovács Gergely: Most van este nyolc óra. Hát, igen. Körülbelül most érnek oda a kocsival.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.