Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trollok a debreceni káoszfellegvárban

| 2018. 01. 08. | 11:20:00
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt arcaival ismerkedtünk kihelyezett elnökségi ülésükön.
Trollok a debreceni káoszfellegvárban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötvenöt választókerületben már jelenleg is van pártjelöltjük, s mivel érzékenyen állnak a kisebbségekhez, ezért indulóik között találni láthatatlan embert, savköpő menyétet és csirkét is. Debrecen mindhárom parlamenti választókerületében állítanának kihívót, mi több, más jelöltjeik is akadnak elvarratlan cívisvárosi szállal. Kaland, játék, kockázat: kétfarkú trollok között jártunk az egyik ideiglenes debreceni káoszfellegvárban.

Büntess!

Kihelyezett elnökségségi ülést tartott vasárnap este a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy kocsmában, ahol körülbelül harminc jelölt, passzivista, érdeklődő követte figyelemmel Kovács Gergely pártelnök helyzetjelentését és választási haditervét. Ennek lényege „vicces kampányt lenyomni” úgy, hogy csak a választópolgárok lelkével foglalkoznia nem elég, a jelöltenkénti 500 támogató aláírás összegyűjtése vérkomoly feladat. Ehhez mindjárt segítséget is kért, mondván „ne kelljen fagyoskodni”, mindenki működjön közre az aláírások összeszedésében, akinek vendéglátóhelye, üzlete, szénbányája van. Mind kiderült, eddig körülbelül 650 szimpatizáns jelentkezett passzivistáskodni, a támogatás széleskörű, ki a kampányüzenetek kihelyezését segítené, ki sokszorosítást vállal. Kovács Gergelyék úgy tapasztalják, hogy ha valamiért megbüntetik őket (a Nemzeti Választási Bizottság például 800 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta őket a „Szavazz érvénytelenül!” mobiltelefonos applikáció miatt, majd a Kúria jogerősen 100 ezer forinta mérsékelte a szankciót – a szerk.) akkor az adományok is megszaporodnak, így „jó lenne, ha valamiért megbüntetnének”, biztatta a hallgatóságot.

A vasárnapi rendezvényen többször felhívták rá a figyelmet, elsősorban helyi, nem létező problémákra koncentrálnának, de persze a valós témákra, eseményekre is ráugranának kétfarkú módra (ennek konkrét részleteit nem volna sportszerű itt kitárgyalni).

Szexrobotok – jó lenne!

Az állam elindított egyéni jelöltenként egymillió forint kampánytámogatást fizet (2 százalékos eredmény alatt vissza kell téríteni), míg 27 jelölt – vagyis országos lista állítása – esetén 149 millió forint illeti meg az adott pártot (ebben az esetben 1 százalék a küszöb, az erről szóló törvényjavaslatot novemberben fogadta el az Országgyűlés).
– A kampánypénzt balga módon megpróbáljuk értelmesen elkölteni – közölte a pártelnök, hozzátéve, a kutyafuttatók és a különböző társadalmi érzékenyítő programok mellett szexrobotok, mozgó planetárium és az élet egyéb nélkülözhetetlen kellékei is szerepelnek a vásárlólistán.

Kovács Gergely leszögezte, parlamenti bejutás esetén, ahogy ígérték, elmennek nyaralni, a majdani támogatásból felépíti a házát, ha pedig még marad a pénzből, abból lehet ingyen sör a támogatóknak. A pártelnökkel készített interjúnkat hétfőn elolvashatják portálunkon.

Végtagokat a Csonkatemplomnak!

Cívisvárosi jelöltjeik közül Laczkó Kornél (1-es választókerület) Hollandiában dolgozik, de megválasztása esetén hazatelepülne. Ő egyebek mellett a belváros elmocsarasításán dolgozna (egy, a debreceniek körében ismertebb Arany János utcai mintát követve). Szabados István (2-es számú választókerület) rendszeres légiriadó gyakorlattal szüntetné meg Debrecen alvóváros jellegét és végtagokat építene a Csonkatemplomnak, míg Terdik Roland (3-es számú választókerület) Kállai-Tóth András oligarcha strómanjaként Nagyonnagyerdőt szeretne előbbi fakitermelői vállalkozásaira és vadász szenvedélyére tekintettel. Szabados és Terdik szintén válaszolt a Cívishír kérdéseire (később olvashatják).

Debrecenben él, de Nyíregyházán indul Kovács Andrea, míg a stand-upban ismerősek számára talán nem kell bemutatni Tóth Imrét, alias Brutit. Ő tavaly áprilisban egy fővárosi, zuglói időközi önkormányzati választáson már megméretett,  s a hat induló között a negyedik helyen ért célba 6,97 százalékos eredménnyel. Akkor a Bükkszentjárólapon született jelölt — akit élete első két évében hangyák neveltek – a foghíjtelkek amalgámmal való betömését ígérte, de legfőképp azt, hogy sosem megy el Zuglóba. Bruti hasonló mentalitással ezúttal Óbudán száll versenybe („Ebből mi lesz, b*, nem tudom!”), de a jelek szerint nem kell félteni. Az óbudaiakat talán.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.