Debreceni férfimunka: majdnem elkaptuk a menők grabancát

2016.03.11. 21:06

Debreceni férfimunka: majdnem elkaptuk a menők grabancát
Berta a DHK egyik legjobbja volt (Fotó: CH)

Minimális különbséggel maradt alul a DHK az EBEL-csapattal szemben.

Hirdetés

A jégkorong Magyar Kupa seljetezőjében az első ellenfele a Fehérvár együttese volt a DHK-nak. No nem az a Fehérvár, amely a MOL-liga elődöntőjében a hetedik mérkőzésen vérzett el a MAC-cal szemben, hanem az osztrák bajnokságban (EBEL) szereplő, magyar válogatottak egész sorát, a honosított Sarauert, továbbá Orbánt, Kógert, Benket is felvonultató társaság.

A debreceniek az első harmad után még vezettek, és végül egy góllal kaptak ki, de úgy, hogy végig esélyük volt a fordításra! A meccsen ugyan fölényben játszott az osztrák ligában edződő alakulat, de a debreceniek kontráiban mindig benne volt a gólveszély.

Ha ki is kaptak a mienk, vigasztalhatja őket a tudat, hogy ilyen teljesítménnyel megszerzik a selejtező első két hely valamelyikét, és részt vehetnek a négyes döntőben, a budapesti Tüskecsarnokban. Ott a két MOL-liga döntős, a Miskolc és MAC várja a két riválist.

A DHK ezen a meccsen búcsúzott a debreceni közönségtől, a Magyar Kupa seljtezőjének további mérkőzéseit ugyanis idegenben játssza, sorrendben a Vasas, Fradi, Dunaújváros és Újpest otthonában.

Jégkorong Magyar Kupa, selejtező:
Debreceni HK-Fehérvár AV19 3-4 (2-1, 1-3, 0-0)
Debrecen, 300 néző, vezette: Haszonits, Sós, Sipos, Pálkövi.
DHK: Vay - Hetényi, Popkov, Dancsfalvi 1, Berta 1 (1), Vaszjunyin (1) - Trosin, Medvegyev, Piatak, Saluga (1), Kaszkov 1 - Csíki, Wéber, György (1), Vincze, Godó (1) - Tanka. Edzuő: Jevgenyij Muhin.
Fehérvár AV19: Hetényi - Martinelli, Wehrs, Nagy G., Sarauer, Sikorcin - Manavian, Szirányi, Benk (2), Kovács (3), Francis 2 - Orbán 1, Reiter A., Orban (2), Bodó 1, Kóger -  Arany, Reiter R., Kocsis, Reisz. Edző: Hannu Järvenpää.
Kiállítások:10, illetve 8 perc.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés