Hirdetés

A Debrecen csődje országosan is új helyzetet teremtett

2017.07.06. 13:51

A Debrecen csődje országosan is új helyzetet teremtett

Látni akarják a klubok gazdálkodását.

Hirdetés

Több anyagi forrást kell szerezni a klubok számára, a szövetségnek segítenie kell a ligaszponzorokat, csapattámogatókat kiközvetíteni, mert minden jégkorongba érkező forint fontos. Minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni kell megtalálni a támogatásokat és a forrásokat, ezért cserébe azonban meg kell állapodni a gazdálkodás átláthatóvá tételében - mondta a jegkorongblog.hu-nak Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség új főtitkára.

Úgy véli, ha látták volna előre a gondokat, esetleg még be lehetett volna avatkozni.

A benchmark és monitoringrendszer működése esetén láttuk volna előre, hogyan áll a klub likviditási helyzete. A folyamatokat valóban el lehetett volna kapni idejében. Egy ilyen monitoringrendszer kialakításán dolgozunk. A Debrecen kapcsán elmondhatom, hogy bár mi is a klub által kiadott közleményből értesültünk a helyzetről, nagy energiákat mozgósítottunk a megoldási lehetőségek kidolgozására. A liga segítségét is kértük, illetve egyeztettünk az önkormányzattal, egyéb stakeholderekkel – tehát egyfajta válságkezelés történt. Bízom benne, hogy a kiváló szakmai munkát végző és kétszáznál is több fiatallal dolgozó műhelyt sikerül megmenteni. Hamarosan kiderül, de egy biztos: a jövőben jobban fogunk figyelni, hogy ilyen helyzet ne állhasson elő

- fogalmazott a főtitkár.

A Debreceni Hoki Klub anyagi nehézségek miatt három év után lépett vissza a MOL-liga küzdelmeitől. A bejelentés a debreceni szurkolókat is teljesen váratlanul érte, hiszen a DHK vezetése komoly erősítési terveket dédelgetett a nyári holtidényben, Duschek Dávid válogatott kapust, illetve a liga legjobb légiósát, Jon Boorast le is igazolták.

Az ügyet a polgármesterrel is kitárgyaltuk!

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés