Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a Határ út felújítása

civishir.hu | 2024. 04. 29. | 13:15:00
A debreceni polgármester jelentette be.
Elkezdődött a Határ út felújítása
A munka folytatódik (Fotó: Facebook/Papp László)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult a Határ út felújítása. A részletekről Papp László polgármester és Széles Diána alpolgármester április 29-én, hétfőn számolt be. 

Amint azt Papp László elmondta az utóbbi években megszokhatták a debreceniek, hogy folyamatosak az útfejlesztések a városban, és az önkormányzat lépésről lépésre halad a nagy forgalmú utak folyamatos rendbetételével. Ezen nagy forgalmú utak közé tartozik a Határ út is, melynek esetében kifejezetten olyan fejlesztésről beszélhetünk, ahol gazdaságfejlesztési és a lakossági célok, a lakossági igények találkoznak egymással. Ennek megfelelően egy közel 400 méteres szakaszon már 2023-ban elindult a fejlesztés: a Kishegyesi úton – a Pósa utca és a Határ út közötti szakaszon – megtörtént a szennyvízcsatorna rendbetétele. Most pedig a Határ út egy 1096 méteres – a Varjútövis utcától a Kishegyesi útig tartó – szakaszán újítják fel a szennyvízcsatornát, s ezt követően kerül sor az útburkolat teljes felújítására. Ezen kívül a Richter Gedeon utcától a Kishegyesi útig tartó, az ipari parkkal párhuzamos szakaszon fél méterrel szélesítik is a Határ utat, mivel ott a legnagyobb a kamionforgalom. A Varjútövis utcától a Kishegyesi útig tartó szakasz felújítása lesz tehát az első üteme a Határ út fejlesztésének, amely a tervek szerint mostantól október végéig tart. A második felújítási ütem a Varjútövis utcától a 4-es főútig tart majd. Ennek kivitelezésére várhatóan 2025-ben kerül sor.

– A munkát nem hagyjuk abba, folytatni fogjuk és folytatni fogjuk Debrecen fejlesztését is. A fejlődés nem állhat meg! – hangsúlyozta Papp László.

Széles Diána alpolgármester szavai szerint nagy nap a mai a Hatvan utcai kert, a Nagysándor-telep és a Fészek lakópark lakosainak, hiszen a Határ utat ők szinte naponta használják. Ez az útszakasz nagyon-nagyon forgalmas, s már évek óta törekszik Debrecen önkormányzata arra, hogy felújítsa. Széles Diána, mint a lakóterület önkormányzati képviselője megköszönte Papp László polgármester e felújítás érdekében végzett munkáját, hiszen nélküle nem valósulhatna meg ez az első ütemében közel félmilliárd forint értékű beruházás. Megköszönte a kormány támogatását is, hiszen jórészt kormányzati forrásból történik a megvalósítás. Az ipari területek környékén a lakóterületek is fejlődnek: például megújul a közvilágítás, kerékpárút épül, s konkrétan ebben a városrészben jelentős mértékben megújult a Kishegyesi út. Mindezek a beruházások egyrészt az ipari területek, másrészt a környéken élők kiszolgálását biztosítják. A Hatvan utcai kert, Nagysándor-telep, a Fészek lakópark is dinamikusan fejlődő városrészek. 

– Mi azon vagyunk, hogy minden olyan lakossági igényt ki tudjuk szolgálni, amit az itt élők kérnek. Önálló kerékpárút építésére az előírásoknak megfelelő nagyságú terület híján itt sajnos nem lesz lehetőség, de ezt a problémát a járda szélesítésével fogják megoldani, s a közvilágítást is fejlesztjük majd a Határ úton – mondta Széles Diána, aki egyben türelmet kért az ott élőktől és az arra közlekedőktől a Határ út felújításának munkálatai kapcsán, hiszen ott ezt az esztendőt ez a nagyszabású beruházás fogja meghatározni. A most kezdődött és a tervezett fejlesztéseket követően azonban sokkal jobb körülmények között lehet majd a Határ úton közlekedni. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elfogadták a migrációs paktumot az EU-ban
Elfogadták a migrációs paktumot az EU-ban
Ukrajna kap 50 milliárd eurót.
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Debrecen bevásárolna a környezetet ellenőrző rendszeréhez
A Zöld Kódexben kijelölték az irányt.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.