Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Küzdelmes meccsen győzte le a Fehérvárt a Loki

civishir.hu | 2024. 05. 12. | 21:24:05
A második félidőben „megette” ellenfelét a DVSC az idény utolsó hazai mérkőzésén.
Küzdelmes meccsen győzte le a Fehérvárt a Loki
Itthon tartotta a három pontot a DVSC (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idény utolsó hazai meccsén a DVSC a Fehérvár FC csapatát fogadta a Nagyerdei Stadionban május 12-én este. Az OTP Bank Liga 32. fordulója előtt a tabella 5. helyén tanyázó Loki számára csupán annyi tétje volt, hogy lejjebb csúszik-e vagy sem. Vereség, illetve a zárófordulóban a Puskás Akadémia otthonában egy esetleges meccsvesztés akár a tabella 9. helyéig is „lenyomhatja” a DVSC-t. Az azonban bizonyos, hogy az 5. pozíciónál feljebb nem léphet, így szertefoszlottak a dobogós- és a nemzetközi porondra lépésről szőtt álmok.

A hazaiak és a vendégek szurkolótábora már a találkozó előtt megvívta az első verbális csatát, aminek győztese egyértelműen a legalább háromszoros létszámfölényben lévő Loki B-közép volt. Az utolsó debreceni mérkőzésen hagyomány, hogy átadják az idényben legjobb teljesítményt nyújtó hazai játékosnak a Zilahi-díjat. Ezt az idén a DVSC kapusa, Megyeri Balázs kapta.

A találkozót Bognár Tamás vezette. A fehérben játszó Fehérvár FC kezdte a játékot, a DVSC pirosban lépett pályára. Egy szemfüles labdaszerzésből a hazai csapat hozta össze az első helyzetet a 3. percben. Dzsudzsák 20 méterről megeresztett lövését blokkolta egy védő. Két perccel később a vendégek is jegyeztek egy gólszerzési lehetőséget, Karamoko közeli lövését bravúrral védte Megyeri, majd a kipattanó labdát némi körülményeskedés után a védők vágták a mezőnybe. 

A hazai csapat a megszerzett labdákkal láthatóan nem tudott mit kezdeni, hosszasan passzolgatott a tizenhatos előterében, a beadásaik, a kapura lövéseik pontatlanok voltak. A vendégek támadásaiban több elképzelés és lendület volt, sőt Katona közeli fejesével egy felső kapufáig, Sigér bombájával pedig egy újabb Megyeri bravúrig is eljutottak. Többet birtokolta a labdát a Debrecen, viszont gól inkább a székesfehérváriak játékában volt. Mutatta ezt, hogy Tóth Balázsnak a 24. percben kellett először kapura tartó labdát hárítania. A 30. percben újabb Megyeri-bravúr, Schön közeli lövését védte, a kipattanót Karamoko tűzte 11 méterről csúnyán fölé. Érezhető volt a feszültség a pályán, sok az egy-egy elleni csata, küzdöttek, mintsem játszottak a csapatok, mindez sok, olykor durva szabálytalansággal. Az első félidőben a gólon kívül lényegében minden volt, ami a futballnak a szépségét adja.

A második félidőt a Debrecen kezdte, és a pályán folytatódott az, amit az első játékrészben láthattunk, igaz valamelyest gyengébb iram mellett: birtokolta a labdát a hazai csapat, helyzetet nem tudott kialakítani, majd egy pontatlan passzból jöhettek előre a vendégek, csak éppen nem került veszélybe Megyeri kapuja. Hiába volt többet a labda a Lokinál, a Fehérvár jól szervezett védelmét nagyon nehéz áttörni. Ojedirannak volt egy ígéretes közeli lövése a 60. percben, Tóth azonban védett. A félidő közepére felpörögtek az események a pályán. Gyorsult a játék, a Fehérvárnak volt egy kaput el nem találó lövése 19 méterről, majd a Loki lőtt egy semmit nem érő szabadot az alapvonal mellől, azonban a támadásaikkal a mind agresszívabban játszó DVSC egyre közelebb került Tóth Balázs kapujához. A vendégek a masszív védelemből indított kontrákra épített, meglehetően mérsékelt sikerrel.

Itthon tartotta a három pontot a DVSC (Fotó: Cívishír)

A meccs hajrájára fordulva taktikát váltott a vendégcsapat, kijött a védekezésből és támadásokat vezetett, az egyik végén Christensen lövését védte bravúrral Megyeri. 

A 79. percben megszerezte a vezetést a Loki! Egy szöglet után röviden szabadítottak fel a fehérvári játékosok, a labda Dreskovic elé került, aki 15 méterről a jobb alsóba lőtt (1–0).

A gól után még nagyobb sebességre kapcsolt a Debrecen, Szécsi három vendégjátékost etetett meg, majd 9 méterről a rövidet jól záró Tóthba lőtte a labdát. Az utolsó percekben térfele közepére tolt védelemmel várta a vendégek támadásait hazai csapat, labdát szerezve azt igyekezett megtartani. A játékvezető hat percet tett rá a rendes játékidőre. Hihetetlen izgalmak a végére, a fehérvári csapat mindent egy lapra feltéve támadott, de nem tudott átjutni a debreceni védelmen, míg a másik oldalon az adódó lehetőségeket rendre elpuskázták a hazaiak.

Mesterszemmel: 

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Nem volt egyszerű mérkőzés és sok ilyen meccsünk volt a bajnokságban. Főleg mentálisan volt nehéz, mert a múlt héten öt gólt kaptunk a Ferencvárostól. A Fehérvár jó csapat, fizikálisan nagyon erősek, és vannak ambícióik. A mai mérkőzést Megyeri védéseinek köszönhetően nyertük meg. Ugyanakkor fontos tényező volt a támadásépítésben a türelem, amit a második félidőben tanúsítottunk, hogy eljussunk az ellenfél tizenhatosáig. Nem a mai mérkőzés volt a legjobb teljesítményünk, de sikerült 1–0-ra győzni. Szép búcsú volt a közönségünktől, köszönöm nekik az egész éves biztatást.

Bartosz Grzelak (Fehérvár FC): - Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez. Csalódás, hogy nem tudtunk nyerni. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, a legjobbat a Debrecen ellen, amióta a Fehérvárnál vagyok. Hiába vannak helyzeteink, ha nem rúgjuk be, 0–0-nál bármi megtörténhet, egy szöglet után kaptunk egy gólt. Mindkét oldalra eldőlhetett volna a mérkőzés.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Debreceni VSC-Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Debrecen, 5347 néző, v.: Bognár
gólszerző: Dreskovic (79.)
sárga lap: Lagator (24.), Ferenczi (33.), Vajda (55.), Baranyai (73.), Bódi (93.), Szécsi (94.), Loncar (97.) illetve Sigér (65.)
Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Szuhodovszki (Loncar, 67.), Ojediran - Dzsudzsák (Romancsuk, 84.), Vajda (Kocsis, 81.), Domingues (Bódi, 81.) - Bárány (Szécsi, 67.)
Fehérvár FC: Tóth B. - Bese, Spandler, Serafimov, Gergényi, Schön - Csongvai, Sigér (Gradisar, 77.), Christensen - Karamoko (Pető, 85.), Katona M. (Stefanelli, 67.)

Az állás:
1FERENCVÁROSI TC322255783071
2PAKSI FC321679494155
3FEHÉRVÁR FC3216511554053
4PUSKÁS AKADÉMIA FC3214108563452
5DVSC3214612484448
6DVTK3212812505644
7ZTE FC3212713535843
8MTK BUDAPEST3212713426143
9KECSKEMÉTI TE3212614434442
10ÚJPEST FC3211417456537
11KISVÁRDA MASTER GOOD329419395331
12MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC325522306220
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Varga Zoltán szerint Magyar Péter rosszabb, mint a Fidesz
Varga Zoltán szerint Magyar Péter rosszabb, mint a Fidesz
Debrecen egyetlen ellenzéki honatyája terjedelmes bejegyzésben támadta Magyar Pétert.
Gazdaság
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.
Pozitív pénzügyi mérleg a DVSC kézilabdázóinál
Az értékesítés tavalyi bevétele jóval meghaladta a 2022-es szintet.
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
Gyermeknap a Zsuzsival
Gyermeknap a Zsuzsival
Az idén 142 éves erdei kisvasútja nagyszabású gyermeknapi programokkal kedveskedik utasainak.
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.