Hirdetés

Így működik az ad-hoc parkolás Debrecenben

civishir.hu

2016.02.11. 19:00

Így működik az ad-hoc parkolás Debrecenben

Bár nincs limit, nagyon kell figyelni.

Hirdetés

Debrecenben egyetlen parkolási övezetben sem vezettek be parkolási időkorlátot, parkolási limitet. A mobiltelefonnal történő, előzetes regisztráció nélküli ad-hoc, vagy más néven start-stop parkolást igénybe vevő autósoknak viszont figyelniük kell arra, hogy a rendszer maximum négy óra letelte után, automatikusan leáll.

A városi parkolást üzemeltető DV Parking Kft. felhívja a figyelmét, minden ad-hoc, 763-as hívószámú mobilfizetési rendszert használó autósnak, hogy annak ellenére, hogy Debrecenben az önkormányzati rendelet egyik övezetben sem határozott meg limitet, ezzel a rendszerrel, akkor is mindössze

maximum négy órán át parkolhatnak.

A mobilszolgáltatók döntése értelmében ezt követően maga a rendszer állítja le automatikusan a parkolást. Ha az autós négy óra letelte után nem indítja újra a parkolást, előfordulhat, hogy a parkolóőrök pótdíjat vetnek ki rá. A kellemetlenségek elkerülése érdekében, kérjük az ad-hoc mobilfizetési lehetőséget használó autósokat, fokozottan figyeljenek a mobilszolgáltatói limitidő betartására.

Az ad-hoc parkolás pontos feltételeit az autós mobil szolgáltatójának az üzletszabályzata tartalmazza. Kérik az autósokat, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében olvassák el az üzletszabályzatot.

Előzetes regisztráció nélküli ad-hoc parkolás menete

parkolás - rendszámot tartalmazó SMS elküldése - parkolás visszaigazolásáról szóló SMS – „STOP” szóval, SMS-ben leállítja a parkolást

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés