Hirdetés

Véglegessé vált a világbajnoki csapat!

MOKSZ

2016.03.03. 16:00

Véglegessé vált a világbajnoki csapat!
Tóth Ivett a legreménytelibb csapattag

Értük izgulhatunk Debrecenben

Hirdetés

Véglegessé vált a magyar csapat a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságra - közölte a szövetség.

A hétvégi bécsi verseny után az utolsó kérdés is eltűnt a magyar csapat kijelölésének útjából. A férfiak külön versenye Böröcz Máté sikerét hozta, aki a háromból két válogatót nyert és mindhárom alkalommal a rövidprogram után a legjobb pozíciót szerezte meg a magyarok között. Így ráesett a választás. Ezek után Engi Klára a MOKSZ pontozásos ágazat sportigazgatója kihirdette a március 14 és 20 között Debrecenben sorra kerülő junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságra nevezett magyar csapat névsorát.

Női egyéni:
Tóth Ivett
Tartalék: Medgyesi Fruzsina

Férfi egyéni:
Böröcz Máté
Tartalék: Maszljanko Alexander

Jégtánc:
Wei Kimberly - Fourati Ilias
Marton Villő - Semko Danyil
Tartalék: Jakucs Hanna - Illés Dániel

A versenyzők elé állított célokról Engi Klára így nyilatkozott:

Egyéni, női: Tóth Ivett a legreménytelibb és a legrutinosabb a csapatban. Az idei Eb 11. hely után, bár a junior mezőny tűnik nehezebbnek, tőle várjuk a legkiemelkedőbb helyezést. Cél: a döntőbe kerülés.

Egyéni, férfi: Böröcz Máté, a legtapasztalatlanabb még az újoncok közt is. Nagyszerű ugró, az idei évben először sikerült neki a tripla Axel edzésen, viszont a program kivitelezésén még sokat kell dolgoznia. Cél: hibátlan rövid programmal meggyőző bemutatkozás.

Jégtánc: szintén újoncok, az idei a bemutatkozási év a számukra. Wei Kimberly- Fourati Ilias és Marton Villő- Semko Daniel, mindkét pár előtt 3-4  junior év áll még. Cél: az egyik pár döntőbe kerülése, azaz a kűr futása már óriási teljesítmény lenne.

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés