Hirdetés

Bajnai pereli Pesty Lászlót

Bajnai perelni akarja Pesty Lászlót

2010.01.21. 12:48

Bajnai pereli Pesty Lászlót
Pesty László és Bajnai Gordon

Budapest - Tolvajok ideje címmel forgatott dokumentumfilmet Bajnai Gordonról Pesty László. A miniszterelnök szerint a film a választási kampány része, és bíróságra megy.

Hirdetés

Tolvajok ideje címmel forgatott dokumentumfilmet Bajnai Gordonról Pesty László. A 37 perces alkotás sajtókampánya még nem kezdődött el, de a rendező elmondása szerint máris nagy az érdeklődés a film iránt. Pesty szeretné, ha a választásokig minél többen láthatnák.

A dokumentumfilmes a Helyi Téma című újságnak adott interjújában elmondta, bemutatás előtt álló filmje Bajnai Gordonról, a Hajdú-Bét Rt.-ről, a Wallis Rt.-ről és az áldozatokról szól, akiket a hírekben többnyire csak károsultaknak neveznek, pedig többen belehaltak az ügybe.

"Szeretném, ha a nézőkben felébredne az a vágy, hogy ideje igazságot szolgáltatni. És ha rájönnének, hogy amikor a miniszterelnökről beszélünk, nem egy naiv, kedves, pislogó emberről van szó, aki mindent megtesz a maga módján Magyarország boldogulásáért, csak hát szegényke balfácán. Nem, ő emberek haláláért felel" - szögezte le az interjúban Pesty László.

A dokumentumfilmes tájékoztatása szerint már sok meghívást kaptak az egész országból, pedig még sajtóvetítés sem volt. Szeretné úgy időzíteni a bemutatót, hogy a választásokra már minél többen láthassák a filmet, tehát március körül fog ez kiteljesedni.

A miniszterelnök határozottan visszautasít minden a személyét érintő alaptalan gyanúsítást és rágalmat. Bajnai Gordon a Pesty László Helyi Téma című lapnak adott nyilatkozatában foglalt valótlan állítások miatt bírósághoz fordul mind Pesty Lászlóval, mind a lappal szemben, illetve minden olyan médium ellen jogorvoslati eljárást kezdeményez, amelyek a hamis információkat másodközlik – közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Hozzáteszik: Pesty László pártkötődése egyértelmű, 2006-ban Tarlós István kampányfőnöke volt, 2007-ben filmet készített Orbán Viktor honlapjára. Pesty a Helyi Témának adott nyilatkozatából pedig kiderül, filmjét a választásokra időzítve, politikai céllal készítette el, az tehát a választási kampány része.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés