Európai sportcentrum - bokatörő környezet

Cívishír

2016.04.17. 09:26

Európai sportcentrum - bokatörő környezet
Fotók: magánarchívum

Debreceni anyuka kérdezi: lehetne szebb és kevésbé balesetveszélyes a terület?

Hirdetés

A Cívishír olvasója levelében hívja fel a figyelmet a Tócóvölgy egy elhanyagolt területére: 

Tisztelt Szerkesztőség! Ugyan még alig egy éve lakom a debreceni „Tóciban” (konkrétabban a Tócóvölgyben), de egy hosszabb ideje fennálló kellemetlenségre szeretném felhívni a figyelmet (lehetőleg az illetékesekét is). A Derék utca Tócóvölgy felőli részéről, illetve az Egressy Béni tér felől nagyon sokan közlekednek – gyalogosan vagy biciklivel, kismamák babakocsikkal, kisebb gyerekek kismotorral, futóbiciklikkel – a Jégcsarnok irányába, főként a buszmegállókhoz illetve a közelben található szupermarketbe. A gond csak az, hogy a Jégcsarnokhoz tartozó sportpályák és a lakótelep közti területről mintha elfelejtkeztek volna a kivitelezők (tervezők?).

Persze, a lakótelepen van járda, és a fentebb említett helyeket azon is meg lehet közelíteni, jó nagy kerülőt téve. De ki látott már olyat, hogy a nagyon is népszerű Műfüves pályát csak a „senkiföldjén” átvágva lehessen megközelíteni? Ugyanis ide semmilyen járda nem vezet, csak egy, az évek alatt kialakult „csapás”. (A pályához egyedül az épületből vezet járda, de azt szerintem senki nem használja.)

Ha a pályáig lenne járda, onnan már csak néhány méter kellene, hogy a lakóházakat megközelíthessék az ott lakók vagy arra járók bokatörés nélkül. A Jégcsarnok felől jőve igazán tetszetős és rendezett a díszköves burkolat, de a Rekortán pálya után „elfogy az út”.

Marad a nyáron poros, tavasszal-ősszel sáros, de mindig köves-törmelékes „csapás”, amin – véleményem szerint – naponta több száz ember áthalad.

A sportpálya tekintetéből méltóbb, kisgyerekesek és idősek szempontjából kevésbé balesetveszélyes, és nem utolsó sorban esztétikusabb lenne a környék. Vajon kihez tartozik a „senkiföldje”? Ki tudna az ügyben valamit tenni? 

Egy Anyuka a „Tóciból”

Keressük az illetékeseket!

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés