Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy gól hiányzott a debreceni döntetlenhez

| 2019. 04. 18. | 00:26:00
Az Eger ellen szálltak vízbe.
Egy gól hiányzott a debreceni döntetlenhez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon közel állt a pontszerzéshez a DVSE vízilabdacsapata a középszakasz 7. fordulójában a ZF-Eger ellen: a félidőben még Miroslav Bajin tanítványai vezettek két góllal, de a fordulás után ritmust váltottak a vendégek.

A héten szerződését három évvel meghosszabbító Macsi Patrik góljával indult a találkozó, érezhetően nem a levegőbe beszéltek a hajdúságiak a mérkőzés előtti nyilatkozataikban – írja honlapján a debreceni klub. Kósik Soma igazi vezére volt a védelemnek, a világsztárokkal felálló Eger pedig nagyon nem találta a ritmust.

A negyed hajrájában La Rosa egy akciógóllal kettőre növelte a hajdúsági előnyt, sőt Durik találatával már 3-0 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban Rasovics törte meg a hevesiek gólcsendjét, de Macsi Patrik szinte azonnal visszaállította a háromgólos különbséget. Nem adták fel az egriek, Rasovics és Vlachopoulos találatával egyre zárkóztak, melyre az egri nevelés Kovács Gábor válaszolt egy okos ötméteressel (5-3). Két perc volt már csak a nagyszünetig, amikor emberelőnyhöz jutott a DVSE, és egy szépen végigjáratott akció végén Dőry pattintott a kapuba. A hátralévő idő is tartogatott bőven izgalmakat, hiszen Gyárfás után Kovács Gábor és Vlachopoulos is megszerezte második gólját (7-5).

Rasovics büntetőjével indult a második játékrész, ráadásul a védekezésén érezhetően szorított az egri alakulat.

Hiába dobott óriási gólt Kovács Gábor, a vendégek tovább robogtak, és Rasovics két újabb találatával egyenlítettek (8-8). A szerb klasszis megállíthatatlan volt, egy fórból megszerezte önmaga hatodik, csapata kilencedik gólját. Kovács Gábor lövése negyed hajrájában a felsőlécen csattant, így maradt a minimális vendégelőny a záró felvonásra.

Nagyon megtorpant a DVSE, Gyárfás és Hosnyánszky révén háromra hízott a differencia, a ZF pedig már sorozatban öt gólnál járt.

A negyed derekán Durik szépített, de a következő támadásból Gyárfás azonnal válaszolt emberelőnyből (9-12). A mérkőzés vége indulatoktól sem volt mentes, Vlachopoulost ütésért végleg kiállítottak. Több emberelőnyt is elpuskáztak Miroslav Bajin tanítványai, de nem adták fel, és két perccel a vége előtt Kovács bombagóljával kettőre zárkóztak. Bő egy perc volt hátra, amikor La Rosa is eredményes volt, és egy kivédekezett támadásért már a döntetlenért támadhattak (11-12). Húsz másodperccel a vége előtt öt a négy ellen voltak a hajdúságiak, ám Dőry elkapkodta a lehetőséget, lövése nem talált utat a kapuba, igy a vendégek szerezték meg a három pontot.

MESTERMÉRLEG:

Miroslav Bajin: Ha valaki szezon elején, vagy akár a mérkőzés előtt azt mondja, hogy egy góllal kapunk ki az Egertől, akkor valószínűleg aláírtam volna, de a találkozó egészét nézve nem vagyok elégedett. Tudtuk, hogy az Eger fáradtabb lesz a megszokottnál, ezt az első félidőben ki is tudtuk használni, de a fordulás után volt egy rövidzárlatunk, amit az ellenfelünk világklasszisa révén kihasznált. Az utolsó fordulóban szeretnénk a Honvéd otthonában pontot szerezni és a hatodik helyen zárni az alapszakaszt.

TABELLA, FELSŐHÁZ:

1. OSC Újbuda 21 21 0 0 286:121 63
2. Ferencváros 20 19 0 1 271:138 57
3. Szolnok 20 15 0 5 235:143 45
4. Eger 21 14 2 5 228:171 44
5. Miskolc 20 12 1 7 225:167 37
6. BVSC-Zugló 21 7 3 11 199:209 24
7. Debrecen 21 8 0 13 193:248 24
8. BHSE 20 7 2 11 163:192 23
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Az Ótemető és a Rakovszky utca kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.