Hirdetés

Alulmaradtak a debreceniek Hevesben

DVSE.hu

2019.03.10. 11:15

Alulmaradtak a debreceniek Hevesben
Fejős Róbert piros-fehérben (Fotó: DVSE)

Ötgólos vereség a vízben.

Hirdetés

Ezúttal nem sikerült a bravúr, ötgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata a ZF-Eger otthonában az OBI felsőházának harmadik fordulójában.

Hosnyánszky Norbert korai gólja nyitotta a találkozót, Sántavy találatát követően pedig máris kettővel vezettek a hazaiak. A debreceniek támadásban nehezen vették fel a ritmust ellenfelükkel, Kovács kísérlete Hosnyánszky blokkjában halt el, és La Rosa lövése is célt tévesztett. A jeget Stefan Vidovic törte meg, aki Kovács szemfüles labdaszerzése után talált az egri kapuba. Nem sokáig maradt azonban az egygólos különbség, hiszen Hosnyánszky még a negyed vége előtt gólra váltott egy hazai emberfórt. (3-1)

A második negyed Rasovics pillanataival kezdődött: az egriek szerb játékosa két egymást követő támadásból is betalált, így 5-1-re meglépett a ZF-Eger. Miroslav Bajin kénytelen volt magához hívni övéit, ami jót tett a csapatnak, a folytatást követően Vidovics harcolt ki kiállítást, majd hozta helyzetbe Macsi Patrikot, aki nem hibázott. (5-2). Sajnos duplán érkezett a válasz, Vlachopoulos és Murisics góljai után a mérkőzésen először ötre hízott a különbség. (7-2) A játékrész utolsó percében aztán Lukas Durík is eredményes volt, majd egy gyors gólváltás következett, így a félidő végén 8-4 állt az eredményjelzőn.

Javulás a második játékrészben

A fordulást követően feljavult a DVSE játéka, Kovács is feliratkozott a gólszerzők közé, sőt, tovább is zárkózhattunk volna, de emberelőnyös szituációban Durik hibázott. Sántavy már nem tette meg ezt a szívességet, így ismét négy volt közte. Fekete ismét látótávolságon belülre hozta a hajdúságiakat, de a negyed utolsó másodperceiben Avramovic újfent kialakította az állandósulni látszó, négy gólos differenciát. (10-6).

A záró etapban Dőry révén még egyszer megcsillant a remény (10-7), ez azonban gyorsan elillant, miután Murisic és Vlachopoulos 2-2 góljára Fekete Gergő mindössze eggyel tudott felelni. (14-8). Az utolsó szó jogán Macsi Patrik még minimálisan kozmetikázni tudott az eredményen, de az érdemi kérdéseken ez már nem változtatott, az ötgólos vereség ellenére emelt fővel távozhattunk a Bitskey Aladár Uszodában.

ZF-Eger – Debrecen 14:9 (3:1, 5:3, 2:2, 4:3)
Eger: Valics -,  Magar , Rasovic 3 , Avramovic 1  , Hosnyánszky  2 , Sánta,  Decker Á., Murisic 2 , Gyárfás, Vlachopoulos  4 , Kürti, Sántavy 2, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton
DVSE: Kósik -, Smitula , Dőry Farkas  1 , Durik 1  , Vidovic 2, Kovács G. 1, Fekete 1, Macsi P 2, Zsilák, Giorgio La Rosa, Dienes, Fejős 1, Macsi M. Edzők: Miroslav Bajin, Kardos Sándor
Gól – emberelőnyből: 6/8, ill.: 2/9
Gól – ötméteresből: 1/1 ill., –
Kipontozódott: Sántavy M.
vízilabdadvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés