Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A remek hajrá is kevés volt a bajnokesélyes ellen

| 2016. 11. 03. | 08:52:00
A debreceniek kiválóan tartották magukat.
A remek hajrá is kevés volt a bajnokesélyes ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán este hétközi derbit rendeztek az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság alapszakaszának hatodik fordulójában. A Debrecen vízilabdacsapata ezúttal a fővárosban, a bajnokaspiráns A-HÍD OSC Újbuda otthonában szállt harcba. A vendégek kiválóan tartották a lépést a házigazdákkal, akik mindössze két góllal bizonyultak csak jobbnak hajdúsági ellenfelüknél.

A Bajnokok Ligájában vitézkedő OSC idén harmadik alkalommal, a Debreceni Vízilabda Klub pedig első ízben csatlakozott a Movember - No shave November mozgalomhoz. A klubok férfi tagjai egy hónapon keresztül nem borotválkoznak, a megmozdulás célja felhívni a figyelmet a prosztatarák elleni küzdelemre, és a szűrővizsgálatok fontosságára. A kampány pikantériája, hogy a "bajusznövesztő" hónap első bajnoki megmérettetésén éppen ez a két csapat nézett farkasszemet egymással. Az akció keretein belül a fővárosi egylet a mérkőzés teljes jegybevételét a Movember Hungary javára ajánlotta fel. A vendéglátók nemes kezdeményezéséhez csatlakozva ezúttal a hajdúságiak komplett kerete és stábja is belépőt váltott a találkozóra.

Az erőviszonyok és a papírforma ellenére magabiztosan kezdett a DVSE. A negyed közepén a cívisvárosiak tízese, Szőke Szabolcs fórból ragasztotta be a házigazda újbudaiak hálójába a játékszert, vezetéshez juttatva ezzel a vendégeket. Egy minutum sem telt el, mikor a hajdúsági bombagólra a fővárosiak légiósa, Slobodan Nikic válaszolt, majd ismét debreceni percek következtek. A vendégek saját nevelésű tehetsége, Fekete Gergő akasztott szépségdíjas találatot Bisztritsányi Dávid kapujába, mellyel újfent előnybe került a DVSE. A játékrész végére megrázták magukat Vincze Balázs tanítványai - Kovács Gábor fórból egalizált, Salamon Ferenc pedig büntetőből talált be, megfordítva ezzel a meccs állását, 3-2.

A meggyőző kezdés után a következő etapban némileg megtört a vendégek lendülete, és fölénybe verekedték magukat a házigazdák. Vincze Balázs tanítványai ötször, míg Komlósi Péter és Kis István fiai kétszer voltak eredményesek a második nyolc percben. A fővárosiaknál az ifjú Zalánki Gergő, Seman Lukas, Bátori Bence, Szabó Balázs és Nagy Ádám villant, miközben a debrecenieknél Tóth Péter duplázott akcióból, 8-4.

A nagyszünetet követő felvonást villámgyors találattal nyitotta a vendéglátó OSC, Bundschuh Erik jóvoltából az első házigazda támadás végén gólnak örülhetett az újbudai publikum. A vendégek a spanyol Sergi Mora büntetőjével szépítettek, majd Bundschuh megduplázta találatainak a számát. Kovács Gábor szabaddobásból növelte tovább a hazai előnyt, az utolsó minutumot pedig Lukas Durik fórgólja zárta.

A záró játékrészben az edzők kapust cseréltek - Bisztritsányi Dávidot Barabás Botond, Lévai Mártont a debreceni nevelésű Fekete Gergő váltotta -, a csapatok pedig megeresztették a gólcsapot. Míg a hazaiak hármat szórtak, addig a vendég piros-fehérek hatszor vették be az újbudai portát. A felek nagyszerű utolsó felvonással zárták a mérkőzést, a DVSE megsüvegelendő teljesítményének köszönhetően tisztesen helytállt a bivalyerős bajnokaspiráns otthonában, aki mindössze két góllal bizonyult csak jobbnak. A Debrecen legközelebb szombaton este 18.00-tól a CONTITECH Szeged együttesével csap össze hazai medencében.

Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, Alapszakasz - A csoport - 6. forduló
A-HÍD OSC ÚJBUDA - DEBRECEN 14-12 (3-2, 5-2, 3-2, 3-6)
Budapest - Nyéki Imre Uszoda, 200 néző. Vezette: Csanádi Zs., Kovács Cs. T.
OSC: Bisztritsányi D. - Brguljan 1, Bátori B. 1, Hegedűs G., Seman Lukas 1, Bundschuh E. 2, Zalánki G. 2. Csere: Nagy Á. 1, Salamon F. 1, Kovács G. 2, Szabó B. 1, Német T. J., Slobodan Nikic 2, Barabás B. Edző: Dr. Vincze Balázs.
DEBRECEN: Lévai M. - Somlai T., Süveges M., Szőke Sz. 2, Sergi Mora 1, Fekete G. 1, Busilacchi 1. Csere: Smitula G., Katona G., Durik 3, Tóth P. 2, Kuncz T. 1, Müller M. 1, Kaszanyi R. Edző: Komlósi Péter, Kis István.
Gól - emberelőnyből: 10/5, ill. 12/5.
Gól - büntetőből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Hegedűs Gábor, ill. Somlai Tamás.

Vincze Balázs: - Három negyeden keresztül úgy játszottunk, ahogy kell, ám az utolsó negyedben az addigi produkciónkat alulmúlva, mind a támadásokban, de különösen védekezésben gyengén teljesítettünk. 
Komlósi Péter: - Büszke vagyok a csapatra, a második negyed első percétől kezdve balkezes nélkül játszottunk, hatalmas szívvel és mezőny munkával. Minden játékosomnak gratulálok!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be az expó
A Cívishír rendezvényén egymásra találnak a munkát és tanulási lehetőséget keresők, valamint a cégek.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.