Hirdetés

Hirdetés

A KSI-t, és a hideget is legyőzte a Debrecen

2016.10.05. 20:59

A KSI-t, és a hideget is legyőzte a Debrecen
Fotó: Nagy Anita (dvse.hu)

Rendkívüli körülmények között arattak győzelmet a hajdúsági legények.

Hirdetés

Hirdetés

Szerdán este hétközi fordulóval folytatódott a Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság 2016/2017-es küzdelemsorozata. A második körben a Debrecen együttese vérfagyasztó hidegben és szemerkélő esőben, a KSI SE vendégeként csobbant a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában. Komlósi Péter és Kis István legénysége az öt találatig jutó Lukas Durik vezérletével magabiztosan szerezte meg az első győzelmét!

Villámgyors debreceni góllal kezdődött a mérkőzés, a szlovák válogatott centernek, Lukas Duriknak fél perc sem kellett ahhoz, hogy akcióból megszerezze a vezetést a cívisvárosiaknak. Horváth János tanítványai azonnal egalizálhattak volna, a Rubos Károly, Homonnai Dániel játékvezetői páros Lévai Márton ellen ítélt büntetőt, ám Kardos Alexander lövését magabiztosan hárította a hajdúságiak cerberusa. KSI egyenlítés helyett debreceni gólzáport hozott a folytatás, Lukas Durik duplázott, Kállay Márk ötméteresből volt eredményes, a saját nevelésű Fekete Gergő pedig akcióból talált be a játékrész végén, 0-5.

A második etapban újfent öt találat született, ám ezúttal megosztozkodtak a gólokon a csapatok - a fiatal vendéglátók kétszer, a vendégek pedig háromszor köszöntek be az ellenfél kapujába. A hazaiaknál Zerinváry Lóránd és Schmölcz Norman volt eredményes, míg a piros-fehéreknél Szőke Szabolcs villant szűk egy percen belül kétszer, és feliratkozott a gólszerzők közé az olasz Tomasso Busilacchi is, 2-8.

A harmadik felvonást lemásolták a felek, kettő ott, három itt. Lukas Durik duplájára és Müller Máté akciógóljára Bicskei Attila és Schmölcz Norman feleltek, hatra csökkentve a kilencgólos különbséget, 4-11.

Az utolsó nyolc percben kiengedtek Komlósi Péter és Kis István legényei, melyet "megbosszultak" a kék-sárgák - Zerinváry Lóránd, Marnitz Márk, és Teleki András szépítettek. A hajdúságiak részéről Tóth Péter távolról talált be a fővárosiak kapujába. A piros-fehérek az időjárás viszontagságai ellenére könnyed, 12-7-es sikert arattak, és egyben megszerezték a szezon első győzelmét!

Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, Alapszakasz - A csoport - 2. forduló
KSI SE - DEBRECEN 7-12 (0-5, 2-3, 2-3, 3-1)
Budapest - Margitsziget, 20 néző. Vezette: Rubos K., Homonnai D.
KSI SE: Bányai M. - Kósa B., Teleki A. 1, Lévai A., Kardos A., Horváth Á., Zerinváry L. 2. Csere: Schmölcz N. 2, Bicskei A. 1, Baj M., Marnitz M. 1, Hevesi D., Petrák K. Edző: Horváth János.
DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M. 1, Tóth P. 1, Kuncz T., Müller M. 1, Süveges M., Sergi Mora. Csere: Smitula G., Durik 5, Somlai T., Szőke Sz. 2, Fekete G. 1, Busilacchi 1, Kaszanyi R. Edző: Komlósi Péter, Kis István.
Gól - emberelőnyből: 7/2, ill. 6/2.
Gól - büntetőből: 1/0, il. 1/1.
Kipontozódott: - , ill. Smitula Gergő.

Komlósi Péter: Kértem, hogy kezdjünk nagyon határozottan, de miután kialakult egy jelentősebb gólkülönbség, szándékaim ellenére ugyan, de visszavettünk az intenzitásból. Szeretném, ha négy negyeden át tartana a teljes koncentráció!

Oláh Andrea

dvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.