Hirdetés

Hirdetés

Nem kegyelmez a debreceni kardvívó lány

Cívishír

2018.12.03. 13:49

Nem kegyelmez a debreceni kardvívó lány
Battai Sugár „lekaszabolta”a mezőnyt

Battai Sugár 15 évesen már a juniorok között.

Hirdetés

Hirdetés

Gödöllő után a németországi Eislingenben is a dobogó legfelső fokára állhatott a debreceni Battai Sugár Katinka a kadet Európa-kupán. Dávid László tanítványa lehengerlő vívással szerzett újabb aranyérmet – írja az Interfencing Debrecen SC.

A klub és a TFSE kardvívója remek évet tudhat maga mögött, hiszen az európai kadet körverseny két legnépesebb állomásán is nyerni tudott. Battai Sugár kiskadetként (U17) nyert két Európa-kupa állomást. A Nemzetközi Vívó Szövetség az U17-es korosztályban még nem szervez világkupákat, így az európai körverseny állomásain indulnak a világ nagy vívónemzeteinek fiai és lányai. Az eislingeni versenyen nem is hiányzott közülük egy sem. Több mint 200 induló, nagyon erős mezőny várta a vívókat.

Battai Sugár ezzel a győzelemmel átvette a vezetést az EFC ranglistán és toronymagasan vezeti a magyart is. „Nagyon elfáradtam, de úgy érzem, nagyon jól vívtam. Élveztem a páston töltött idő minden percét” – nyilatkozott a verseny után a bajnok. 

„Egyedülálló eredményeket ér el Sugi, nagyon büszke vagyok rá. Hetek óta remek formában vív, a versenyen saját sebességén, remek ritmusváltásokkal zavarta össze ellenfeleit. Csak a rend kedvéért, Sugár veretlenül, tizenhárom győzelmet aratva nyerte meg a versenyt” – kommentált Dávid László, az ifjú hölgy mestere.

A 15 éves Battai Sugár a hétvégén a junior (U20) válogatott tagjaként lép pástra a varsói világkupán.

Debrecenvívásbattai sugárkard

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.